Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gunstige deal voor KPN en Tele2

KPN en Tele2 hebben samen een deal gesloten, waardoor KPN haar kopernetwerk sneller kan moderniseren en Tele2 sneller internet kan aanbieden aan haar klanten. Beide bedrijven zijn dus blij met hun zevenjarige overeenkomst.

Tele2 mag nu het kopernetwerk van KPN gaan gebruiken, waardoor de gemiddelde downloadsnelheid van 40 Mb per seconde naar 100 Mb per seconde gaat. Hierdoor kunnen de Tele2-klanten vanaf eind 2016 bijvoorbeeld eenvoudig grote bestanden downloaden of videostreamen op hoge kwaliteit.

Nu gebruikt Tele2 ook al wel een deel van het kopernetwerk van KPN, maar Tele2 heeft ook nog eigen apparatuur in de wijkcentrales van KPN. Hierdoor kan KPN het kopernetwerk niet overal moderniseren: de apparatuur van Tele2 zit daarbij in de weg. Daarom is de deal voor KPN ook gunstig. Zij kunnen nu sneller moderniseren en ze krijgen extra inkomsten door de deal met Tele2.

Tele2 komt sterk terug

Voor Tele2 is het aanbieden van sneller internet een must: Sinds 2011 loopt het aantal klanten, en daarmee de omzet, hard terug. De vooruitzichten zijn nu echter gunstig voor het bedrijf. Tele2 heeft ook al beloofd dat mobiel internet bij hen in de toekomst veel goedkoper wordt dan bij hun concurrenten. Bovendien kan Tele2, als ze gebruik maken van het gemoderniseerde kopernetwerk van de KPN, ook quad-play pakketten gaan aanbieden. Dit zijn alles-in-één-pakketten waar naast internet, telefonie en televisie, ook mobiele telefonie in zit. Volgens experts zijn dit de pakketten van de toekomst.

Bron: David Bremmer- AD.nl- 20 juli 2015

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: gunstige deal voor KPN en Tele2 van Alexander Kirch van Shutterstock.com