Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dit doen de tarieven van providers na de verhoging per 1 juli 2018

Vanaf 1 juli 2018 gaan veel huishoudens meer betalen voor hun internet, tv en telefonie. Veel internetproviders verhogen hun tarieven per die datum tot veertig euro per jaar, 'want', zo zeggen ze, 'er zijn grote investeringen nodig om de capaciteit van het netwerk te vergroten.' Dit alles blijkt uit een inventarisatie van vergelijker Pricewise. Bij een tariefstijging, die hoger is dan de inflatie, mag een klant het abonnement kosteloos beëindigen en overstappen naar een andere, voordeligere aanbieder.

Ziggo-klanten betalen na 1 juli gemiddeld 1,65 euro meer per maand. Het alles-in-1 pakket wordt 2 euro duurder. KPN gooit 2,50 euro boven op de huidige prijzen. Abonnementen die voor juli 2017 zijn afgesloten, gaan 1 tot 4 euro omhoog. Daar tegenover staat sneller internet.

Provider Xs4all verhoogt de prijs van Internet Basic en Internet Pro met 2,50 euro per maand. De andere pakketten worden 3,50 euro duurder, maar bij die pakketten staat een verhoging van de internetsnelheid van 25 procent tegenover.

5 euro meer per maand

Telfort heeft vorige maand de prijsverhogingen al doorgevoerd. Voor internet betaal je bij deze provider inmiddels 5 euro meer, het alles-in-1 pakket werd 2,50 euro duurder. T-Mobile heeft de tarieven niet verhoogd. Wel krijgen nieuwe klanten met een glasvezelpakket na 1 juli 2,50 euro minder korting per maand.

Van provider wisselen?

Met dergelijke tariefverhogingen, kun je als consument van provider wisselen wanneer je het er niet mee eens bent en de tariefverhogingen hoger zijn dan de inflatie (de gemiddelde inflatie van Nederland in 2018 is 1,15 procent). Echter, is het wel raadzaam je huidige contract zelf te beëindigen en een ander contract ergens anders aan te gaan, in plaats van dit je nieuwe provider te laten doen. Dit om administratieve rompslomp, zoals onterecht opgelegde afkoopsommen (die in andere gevallen wellicht wel terecht zijn) en dergelijke, bij overstappen te voorkomen.