Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Digitale televisie is geliefd

Uit het onderzoek Media Standaard Survey (MSS) dat door TNS NIPO doorlopend wordt uitgevoerd blijkt dat 83,9% van de huishoudens digitaal televisie kijkt in het eerste helft van 2014. Voor dit onderzoek werden 3.019 huishoudens en 2.536 individuen van 13 jaar en ouder onder andere hierover ondervraagd.

Van de ondervraagden kijkt 55,7% via de kabel digitale televisie. In de tweede helft van 2013 was dit aantal nog 53,1%. Bijna elf procent heeft een decoder voor televisie via internet (IPTV), nog 8,2% van de respondenten heeft digitenne van KPN, 6,8% heeft glasvezel ontdekt voor digitale televisie en 5,9% kijkt digitale televisie via de schotel. Ten opzichte van de tweede helft van 2013 is het aantal kijkers via digitenne licht gedaald, zo ook het aantal kijkers via internet (IPTV).

Elke dag wordt er voor de vergelijking van Consumind gekeken naar de aanbiedingen van diverse providers. Bent u opzoek naar een digitale televisie aanbieder? Vergelijk de aanbieders van digitale televisie hier.

Bron: Stichting Kijkonderzoek - 22 juli 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Televisie van Ditty_about_summer/ Shutterstock.com