Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dataoverdracht tot drie keer zo snel

Begin 2015 brengt het Amerikaanse bedrijf Qualcomm een nieuw soort chip, de MU-MIMO-chip, op de markt. Hiermee kunnen wifi-netwerken aan meerdere gebruikers tegelijkertijd data versturen, waardoor dit tot drie keer zo snel gaat.

Tot nu toe kunnen wifi-netwerken maar één apparaat per keer bedienen. De routers zorgen ervoor dat er voortdurend tussen gebruikers geschakeld wordt, maar dit gaat langzamer naar mate er meer gebruikers op hetzelfde netwerk zitten.

Qualcomm heeft zeven jaar gewerkt aan de nieuwe MU-MIMO-chip. MU-MIMO staat voor Multiple User- Multiple Input Multiple Output. Het is de bedoeling om de chip te verkopen aan producenten van draadloze routers en aan producenten van smartphones en laptops. Wanneer zowel het apparaat als het netwerk gebruikt maakt van de MU-MIMO-technologie, kan de snelheid van de dataoverdracht verdriedubbelen.

Wilt u niet op sneller internet wachten tot begin 2015? Dan hebben wij een aantal tips voor u, om nu al de kwaliteit van uw draadloos internet te verbeteren:

Plaatsing router voor sneller internet

Zorg ervoor dat uw WiFi-router op een centrale plek in huis staat. Hoe groter de afstand tussen de router en uw laptop, computer, mobiele telefoon of tablet, des te zwakker het signaal is. Koperen elektriciteitskabels, muren en andere obstakels vergroten de kans op storingen. Zet de router daarom niet op de vloer, maar hoger, bijvoorbeeld op een dressoir. De signalen komen dan minder obstakels tegen.

Frequentie wijzigen van WiFi-router

Als meerdere WiFi-routers in de omgeving op dezelfde frequentie uitzenden, dan kunt u daarvan hinder ondervinden. U kunt in de handleiding van de router lezen hoe u de frequentie (het kanaal) wijzigt.

Repeater om WiFi-signaal te versterken

Heeft uw zoon of dochter op de zolderkamer een slechte of helemaal geen internetverbinding? Het kan helpen om een repeater te plaatsen op de verdieping waar het signaal nog net merkbaar is. De repeater stuurt het WiFi-signaal dan verder door. Repeaters zijn al vanaf ongeveer €20 te koop.

Netwerkkabels voor een betere internetverbinding

Blijft u last houden van een slechte internetverbinding via uw draadloze router? U kunt ook een netwerkkabel gebruiken in plaats van een draadloze router. Het nadeel hiervan is dat tablets en smartphones hierop niet aangesloten kunnen worden.

Bron: Metro- 11 april 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Wifi van Izarizhar/ Shutterstock.com