Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bellen met het thuisfront goedkoper dan ooit

De Europese Commissie vindt dat Europa één markt is en zo ook door telefoonoperators gezien moet worden. De tarieven voor bellen en sms’en van en naar het buitenland zijn daarom onder druk van de Europese Commissie wederom verlaagd.

Lagere beltarieven

Binnen de Europese Unie mag bellen nog maar maximaal 23 cent per minuut kosten en gebeld worden nog maar 6 cent. Dat is ten opzichte van de afgelopen jaren zeer voordelig: Vorig jaar kostte bellen en gebeld worden nog respectievelijk 29 cent en 8 cent per minuut en de jaren daarvoor nog meer.

Internetten en sms’en

De prijs van internetten in het buitenland is spectaculair gedaald: van 54 cent per MB vorig jaar, naar 24 cent per MB nu. Tot onvrede van de operators overigens, want die verdienden goed met data-roaming in het buitenland. Ook aan sms’jes is niet zoveel meer te verdienen: het ontvangen van een sms is nu, net als in Nederland, gratis en het versturen van een sms kost maximaal 7 cent. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, toen dit nog tussen de 10 en de 13 cent kostte.

Vakantie-voordeelbundels

De meeste operators bieden overigens ook speciale bundels aan, om voordelig te kunnen bellen en internetten in het buitenland. Als u geen voordeelbundel heeft, dan moet u goed opletten: de besproken tarieven gelden alleen binnen de Europese Unie. En ondanks wat veel mensen denken: Zwitserland en Turkije horen daar niet bij! De volgende 28 landen wel: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

Bron: Connexieb2b - Sjoerd van der Helm - 1 juli 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: Mobiel van Bloomua/ Shutterstock.com