Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Analoge tv verdwijnt


Ziggo maakt bekend dat zij in april gaan beginnen met het uitschakelen van het analoge-tv-pakket. Dit betekent dat er over zo’n twee jaar alleen nog maar tv gekeken kan worden via een digitaal signaal. Caiway en DELTA meldde eerder ook al te gaan stoppen met analoge tv. Hiermee komt er langzaam een eind aan televisie kijken via de kabel.

Waarom stoppen providers met analoge tv?

De voornaamste reden om te stoppen met het aanbieden van analoge tv is om capaciteit vrij te maken voor andere ontwikkelingen op het netwerk. Een analoge zender neemt namelijk net zoveel ruimte in beslag als vijf digitale tv-zenders. Ook zal hierdoor bijvoorbeeld de internetsnelheid omhoog gaan. Toch gaan steeds meer providers stoppen met het aanbieden van analoge tv. Caiway levert sinds 2010 al geen analoge tv meer. DELTA meldde ook te gaan stoppen met analoge tv. 

Vergelijk digitale tv

Wat betekent dit voor jou?

Wanneer je op dit moment nog gebruik maakt van analoge tv, zal je op de hoogte gesteld worden door je provider. Het is niet zo dat direct alle klanten met analoge tv over moeten naar digitale tv. De omzetting zal per regio gebeuren. Providers zullen je helpen bij het kiezen van een pakket voor digitale tv en de omschakeling. Heb je een tv die nog niet geschikt is voor digitale ontvangst? Dan zullen de providers je hier ook bij helpen door middel van een minidecoder.

Vergelijk digitale tv pakketten

Het is nooit verkeerd om digitale tv pakketten te vergelijken, of je nu analoge tv hebt of al gebruik maakt van digitale tv. Past het digitale tv pakket wat je op dit moment hebt nog wel bij je wensen? Je kunt ook gemakkelijk tot wel 200 euro per jaar besparen door over te stappen naar een andere provider.

Vergelijk digitale tv

Mocht je gebruik maken van analoge tv dan is het goed om alvast onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden van digitale tv. Zo weet je zeker dat je het juiste pakket kiest. 

Vergelijk hier alle digitale tv pakketten of neem contact op via 088 - 9001 769. Een telecomspecialist helpt je direct met het maken van een vergelijking.