Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Abonnementen voor internet en telefonie zijn goedkoper geworden

Abonnementen, zoals voor telefonie en internet, zijn goedkoper geworden. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit de betreffende cijfers blijkt dat in maart 2018 internet- en telefoonabonnementen 6,7 procent goedkoper zijn dan in dezelfde periode een jaar ervoor. Februari liet een nog grotere daling zien: een daling van 8,3 procent. In heel 2017 zijn de abonnementsprijzen gemiddeld met 6,9 procent gedaald.

Wanneer baat bij prijsdaling?

Als je wilt profiteren van de prijsdaling, kun je beter een mobiele telefoonabonnement afsluiten of eentje verlengen. Je zult merken dat diverse telecombedrijven vaker meer data en onbeperkt bellen aanbieden. Wie net zoveel data als ervoor gebruikt en net zoveel belt, kan vaak een goedkoper abonnement afsluiten.

Wil je weten of je een goedkoper abonnement voor internet of mobiele telefonie kunt afsluiten? Wij helpen je daar graag bij. Je kunt binnen een paar minuten al direct besparen op deze kosten door een overstap te maken via onze vergelijker voor zowel internet als mobiele telefonie. 

Vergelijk internetabonnementen         Vergelijk mobiele telefonie abonnementen

Wanneer niet?

Consumenten met een vast internetabonnement zien niets van goedkoper wordende abonnementen. Wel van prijsstijgingen. Dit komt vooral, omdat televisie steeds duurder wordt vanwege steeds hoger wordende doorgiftevergoedingen, die aanbieders aan televisiezenders moeten betalen (en dit doorberekenen aan de consument). De doorgiftevergoeding is van toepassing als tv-zenders na ontvangst worden aangeboden in afzonderlijke (verblijfs-)ruimten. Denk bijvoorbeeld aan de tv-voorziening in een recreatiebungalow, in een hotelkamer of in een studentenaccommodatie.

Geen goedkope los internetabonnement

Momenteel bieden vaste netwerkdiensten geen losse internetabonnementen aan, die veel goedkoper zijn dan een alles-in-1-abonnement. In de meeste gevallen is het prijsverschil heel klein, omdat bij een enkel abonnement de standaard gebruikskosten voor netwerktoegang worden berekend. Veel aanbieders rekenen die kosten onder het televisieabonnement.