Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

28 procent van alle huishoudens aangesloten op glasvezel

Uit de halfjaarlijkse inventarisatie van Stratix Consulting blijkt dat in het eerste kwartaal van 2014 maar liefst 2,1 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dat is 28 procent van alle Nederlandse huishoudens. Lang niet iedereen met een aansluiting maakt echter gebruik van glasvezel: maar één op de drie huishoudens maakt daadwerkelijk gebruik van de snelle verbinding voor één of meer diensten.

In de maanden oktober 2013 tot en met maart 2014 zijn er 200 duizend glasvezel aansluitingen bij gekomen. De sterkste groei in die periode zat in de provincies Overijssel en Gelderland. Landelijk worden vrijwel alle aansluitingen gedaan in de dorpen en steden, en nauwelijks in de buitengebieden. Lokale overheden zijn hiermee wel bezig, maar slagen er tot nu toe nog niet goed in om de buitengebieden daadwerkelijk te verglazen.

Stratix verwacht dat er de komende jaren ongeveer 300 duizend huishoudens per jaar bij komen, die aangesloten zijn op glasvezel. Eind 2016 zullen er dan naar verwachting ongeveer drie miljoen huishoudens glasvezel tot aan de deur hebben.

Als u ook al glasvezel tot aan uw voordeur heeft liggen, dan kunt in in onze vergelijking diverse providers vergelijken voor glasvezel-abonnementen!

Bron: Stratix - 9 mei 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Glasvezel van asharkyu/ Shutterstock.com