Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Keuze voor abonnement met of zonder telefoon

De voor- en nadelen van een abonnement met telefoon

Het voordeel van een abonnement inclusief telefoon is dat u gelijk een telefoon heeft en dat u het bedrag voor de telefoon in delen kunt terugbetalen. 

Het nadeel is dat u de telefoon niet gratis krijgt. U betaalt per maand een bedrag boven op uw maandbedrag en wordt gezien als lening. Hierdoor staat u geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. 

De voor- en nadelen van een abonnement zonder telefoon - sim only

Het voordeel van een sim only-abonnement is dat het goedkoper is. U krijgt bij dit type abonnement geen telefoon en dat scheelt u flink in de maandelijkse kosten. Soms wel de helft van wat iemand betaalt die er wel een telefoon bij heeft genomen! Handig dus voor mensen die al een telefoon hebben en alleen op zoek zijn naar een nieuw abonnement.

Het nadeel is dat u zelf een telefoon moet regelen. De aanschafkosten daarvan zijn soms erg hoog, afhankelijk van het type telefoon dat u kiest. Bovendien moet u deze kosten in één keer betalen, in plaats van de maandelijkse betalingen die u doet bij een abonnement mét telefoon. Veel mensen met een sim only abonnement doen daarom langer met hun telefoon dan mensen die voor een inclusief abonnement hebben gekozen. Dat is niet erg, maar het betekent vaak wel dat u niet de meest recente telefoon heeft.

U kunt overigens alleen een sim only abonnement afsluiten als uw telefoon sim-lock vrij is! Dit houdt in dat u niet gebonden bent aan een bepaalde provider, maar dat u een simkaart van iedere gewenste provider in uw telefoon kunt doen.

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Keuze voor abonnement met of zonder telefoon van Michael Dechev/ Shutterstock.com