Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Misvattingen van Private Lease


Veel Nederlanders twijfelen aan Private Lease omdat ze bang zijn voor de kleine lettertjes. Toch blijkt steeds vaker dat dit misvattingen zijn. Wij hebben een paar misvattingen voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijker de keuze voor Private Lease kunt maken.

1.      Leasen is duurder dan kopen

Dit is totaal niet zo. Doordat maatschappijen op grote schaal auto’s inkopen en deze ook vaak allemaal bij dezelfde partij verzekeren, profiteren zij van korting en wordt het maandbedrag voor jouw leaseauto lager. Ook de verzekeringskosten liggen een stuk lager en je hoeft zelf geen buffer op te bouwen om eventuele schade of onderhoud aan je auto te financieren. Tot slot is een leaseauto helemaal voordeliger als je geld moet lenen om een auto te kopen.

2.      Bij alle schade aan de auto moet ik betalen

Wanneer je een leaseauto rijdt kan het gebeuren dat er schade aankomt. Zo kunnen er bijvoorbeeld kleine krasjes opkomen doordat je langs een heg rijdt of je krijgt een aanrijding. Aan het einde van het leasecontract wordt er onderscheid gemaakt tussen acceptabele en niet acceptabele schade. Niet acceptabele schade is niet gedekt door de verzekering en hier moet je voor betalen wanneer het je eigen schuld is, bijvoorbeeld wanneer je iemand hebt aangereden. Is er iemand tegen jouw auto aangereden, dan is er niets aan de hand en is het verzekeringswerk.

3.      Ik kan geen hypotheek meer afsluiten

Deze misvatting horen we vaak bij Consumind. Consumenten zijn bang dat ze geen hypotheek meer kunnen afsluiten doordat er een BKR registratie staat wegens de leaseauto. De leasemaatschappij registreert 65% van het leasecontract bij het BKR. Zaken zoals onderhoud zijn niet bij het BKR geregistreerd, alleen het gebruik van de auto. Dit hoeft geen grote belemmering te zijn voor de hypotheek. Je moet er wel rekening mee houden dat het maximale bedrag van de hypotheek omlaag gaat en je dus minder geld kunt lenen voor een koophuis.

Leasen is per definitie dus niet altijd duurder dan het kopen van een nieuwe auto. Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen met betrekking tot een lease auto? Neem dan contact op via 030 – 7009 727 of email naar privatelease@consumind.nl. Prettig geregeld!