Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verzekerd de Herfstvakantie in

Herfstvakantie

Door de coronacrisis is het voor velen een veelbewogen jaar geweest. Veel thuiswerken, diverse onzekerheden en onze kinderen die moesten wennen aan een alternatieve manier van les krijgen. De herfstvakantie is dan ook een welverdiend weekje om even bij te komen van alle hectiek. Ook deze herfstvakantie zal er in de gedeeltelijke lockdown anders uitzien dan dat we gewend zijn, daarom geven wij je een aantal tips om toch gerust vakantie te kunnen vieren.

  1. Kies de juiste bestemming

Het ziet er naar uit dat een vakantie in eigen land de veiligste optie is. Veel landen kleuren oranje op de reisadvieskaart van de overheid. Bij een oranje advies wordt er afgeraden naar de bestemming te reizen behalve als het strik noodzakelijk is. Misschien is een vakantie voor jou noodzakelijk, maar zo wordt dat helaas niet door de overheid en tevens ook niet door je verzekeraar gezien. Mocht je toch naar het buitenland (met een geel reisadvies) willen, check dan altijd wat de coronamaatregelen in een land zijn en kijk nog eens even of je goed gedekt bent door je verzekeraar.

  1. Zorg dat je goed verzekerd bent

Een goede reisverzekering is altijd belangrijk voor als je op reis gaat. Zelfs bij een reis in eigen land kan een reisverzekering van pas komen! Zo dekt je reisverzekering bijvoorbeeld schade aan een accommodatie en aan je bagage. In eigen land wordt je zorg al gedekt door je zorgverzekering. Als je toch afreist naar een land met een oranje of rood reisadvies dan dekt je verzekering in vele gevallen niets. Weet dus welk risico je neemt als je afreist naar een land met een negatief reisadvies.

  1. Laat je auto checken

Grote kans dat je minder hebt gereden tijdens de coronacrisis. Hiervoor is het slim om even langs de garage te gaan om je auto te laten checken. Check ook nog eens of je autoverzekering nog in orde is en of het misschien voordeliger kan als je minder hebt gereden door de coronacrisis. 

  1. Download handige apps

De overheid heeft twee handige apps die van pas kunnen komen tijdens je vakantie. Als je naar het buitenland gaat is de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken erg handig. In deze app staan de actuele reisadviezen en kun je meldingen activeren als het reisadvies in jouw vakantiegebied veranderd naar oranje of rood.

Bij een binnenlandse vakantie is het sowieso handig om het nieuws in de gaten te houden omtrent de regionale en landelijke coronaregels. Mocht je in Nederland blijven kun je de Coronamelder app downloaden. Deze geeft volledig geanonimiseerd aan of je langer dan 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand met het coronavirus. Zo weet je of je voorzichtig moet zijn of dat het slim is om je te laten testen.

Wij wensen je in ieder geval een veilige en ontspannen herfstvakantie toe! Mocht je meer vragen hebben over reisverzekeringen kijk dan eens verder op onze website!