Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Smartphone vaak niet meer te verzekeren


De smartphones van tegenwoordig zijn zeer breekbaar door de grote hoeveelheid glas waar het toestel van gemaakt is. Het aantal smartphones dat door consumenten geclaimd werd het afgelopen jaar is voor een hoop verzekeraars te gortig. Steeds meer verzekeraars kiezen er daarom voor om de smartphone uit de inboedelverzekering te halen. Je kunt hem wel vaak als extra dekking verzekeren of een aparte verzekering af sluiten voor je smartphone.

Bekijk mijn verzekering

Extra dekking of toestelverzekering?

Veel schadeverzekeraars vergoeden schade aan de smartphone niet meer via de inboedelverzekering. Hiervoor moet je als consument zijnde een aparte smartphone dekking voor afsluiten. Hiermee heb je wel als voordeel dat je tablet, smartwatches etc. ook allemaal verzekerd zijn en niet alleen je telefoon zoals geldt bij een toestelverzekering. De producten zijn daarnaast ook buitenshuis verzekerd.

Alleen verzekering voor nieuwe modellen

Onze verzekeringsspecialist adviseert om alleen je nieuwe toestellen waarvan het model net pas op de markt is zoals bij een Iphone of een Samsung te verzekeren met een toestelverzekering. Ook kun je beter de telefoon nooit langer dan 1 of 2 jaar verzekeren. Het model wordt namelijk steeds goedkoper waardoor ook de onderdelen goedkoper worden. De reparatiekosten dalen of het is zelfs voordeliger om een nieuwe telefoon aan te schaffen. De hoogte van de premie weegt dan vaak niet meer op tegen deze kosten en ben je met een verzekering alsnog een dief van je eigen portemonnee.

Laat je inboedelverzekering checken

Om zeker te weten dat schade aan jou telefoon gedekt wordt door de inboedelverzekering óf dat je hier een speciale of aanvullende verzekering voor moet afsluiten, kun je het beste contact op nemen met de verzekeringsspecialisten van Consumind. Zij bekijken de dekking van jouw inboedelverzekering en kunnen je adviseren. 

Bekijk mijn verzekering