Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Premiestijging zorgt niet voor massale overstap naar goedkopere zorgverzekeringen

Premiestijging zorgt niet voor massale overstap naar goedkopere zorgverzekeringenEind 2016 kwamen diverse zorgvergelijkers met het nieuws dat er een massale overstap verwacht werd wegens de premiestijging van de basiszorgverzekering. Maar niets is wat het lijkt, RTL Z maakt bekend dat deze grote verandering is uitgebleven. De premiestijging blijkt dan ook geen invloed te hebben op het kiesgedrag van de verzekerden. 

Verzekerden steeds meer bewust

Nederlandse consumenten zijn zich het afgelopen jaar steeds meer bewust geworden van wat men wilt verzekeren en wat niet. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de duidelijkheid van de zorgkaart die per oktober 2016 is ingegaan. Verzekerden weten hierdoor goed waar ze naar moeten kijken en kunnen ook makkelijk de verschillen zien tussen de aanvullende verzekeringen. 

Geen grote veranderingen

Er zijn dan ook geen grote veranderingen te zien in de markt. Er zijn wel goedkopere verzekeringen voorbij gekomen, maar dit percentage was minimaal. Wel was er een lichte stijging te zien in de aanvullende verzekeringen. Vorig jaar wisselde ruim 1,1 miljoen Nederlanders van zorgverzekering. Voor dit jaar zijn de eerste peilingen een stuk lager verwacht. 

Bron: Verzekeringen.com, 9 januari 2017