Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nieuw huis? Ook nieuwe verzekeringen!


Wanneer je net verhuisd bent, is er genoeg te doen voordat je helemaal gesetteld bent in je nieuwe woning. Bijvoorbeeld je verzekeringen te checken. Of je nu een koophuis of huurhuis hebt, is het goed om je (woon)verzekeringen in te duiken.


Een hypotheekverstrekker stelt een goede opstalverzekering (woonhuisverzekering) verplicht. Deze dekt schade van alles wat vastzit in het huis. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Deze verzekering sluit je af om gedekt te zijn tegen schade door bijvoorbeeld brand, ontploffing, inbraak of het weer. Check of je inboedelverzekering nog wel hetzelfde dient te zijn. Heb je bijvoorbeeld duurdere meubels in huis gezet? Heb je dergelijke verzekeringen al, maar bij diverse verzekeraars? Het is handig deze bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Scheelt discussie bij schade, wie wat moet betalen.

Andere verzekeringen

Andere verzekeringen, die je zou kunnen afsluiten, zijn: Een overlijdensrisicoverzekering (bij koophuis), waarmee je financiële problemen voorkomt voor partner en/of kinderen, wanneer jij overlijdt, en een woonlastenverzekering, waarmee je in je woning kunt blijven wonen bij arbeidsongeschiktheid.

Premies 

Wanneer je een tussenwoning hebt, betaal je volgens het Nibud voor een uitgebreide inboedelverzekering 13,50 euro per maand. In een goedkope regio ben je voor een opstalverzekering tussen de 13 en 28 euro per maand kwijt. Wil je je ook verzekeren voor risico bij overlijden? Dan betaal je 9 tot 37 euro per maand. Om die premies te berekenen, zijn diverse factoren bepalend. Zoals de locatie en de staat van het huis, de looptijd en de hoogte van de verzekering en het eigen risico.
Interesse in lagere premies? Bescherm je huis beter tegen inbrekers (tot 20 procent korting kan dit opleveren), zet je eigen risico hoger (hoe hoger eigen risico, hoe lager de premie) of bundel verzekeringen in een pakket.  

Besparen op je schadeverzekeringen

Onze verzekeringsspecialisten kunnen schadeverzekeringen vaak tegen dezelfde dekking, maar voor een lagere prijs voor je afsluiten bij een nieuwe verzekeraar. Aan de hand van jouw polissen, garanderen zij bij een overstap met 3 of meerdere verzekeringen, een besparing op je premie van minimaal 10%. Een voordeel dat kan oplopen tot honderden euro’s per jaar!
 
Interesse? Meld je dan aan via onderstaande knop.