Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlanders betalen gemiddeld 100 euro te veel voor basisverzekering


Bijna 75% van de verzekerden betaalde in 2016 gemiddeld 100 euro te veel voor hun basisverzekering. Op dat moment was er een goedkoper en vergelijkbaar alternatief beschikbaar om de markt. Dit heeft de Autoriteit, Consument & Markt bekend gemaakt.

Volgens het ACM valt er ook in 2018 weer veel te besparen op de basispolis van de zorgverzekering door simpelweg een overstap naar een andere verzekeraar te maken. De verschillen in de zorgverzekeringspremie lopen in 2018 op tot 324 euro op jaarbasis. Dit jaar zal ruim 6% van de consumenten wisselen van zorgverzekeraar.

1 op de 3 verzekerden is wel eens overgestapt

In de afgelopen tien jaar is het steeds makkelijker geworden om zorgverzekeraars te vergelijken en hierdoor over te stappen. Gemiddeld 1 op de 3 verzekerden is in deze periode wel eens gewisseld van zorgverzekeraar. De verschillen tussen de zorgpremies van 2018 lopen op tot 324 euro op jaarbasis, dit is 27 euro per maand. Dit bedrag is alleen gebaseerd op een basisverzekering. Wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering, kan dit verschil nog groter worden.

Vergelijk, stap over en bespaar

Door de grote verschillen in tarieven loont het juist om zorgverzekeringen te vergelijken. Ook omdat de zorgverzekering passend moet blijven bij je huidige situatie is het goed om je hier bezig mee te houden. Misschien heb je voor het aankomende jaar wel meer zorg nodig of juist minder waardoor je geen gebruik meer wilt maken van je aanvullende verzekering. Voor een echtpaar of een gezin met jonge kinderen kan een besparing zomaar oplopen tot 406 euro per jaar. Vergelijken en overstappen loont dus!

Mocht je er online niet uitkomen? Onze zorgverzekeringsspecialisten staan elke dag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat je beschikt over alle informatie over je verzekering. Prettig geregeld.