Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Last van hooikoorts? Let op je zorgverzekering

Zodra de eerste zonnestralen van de lente zich laten zien, komen de pollen en insecten ook weer om de hoek kijken. Voor hooikoortspatiënten erg vervelend en zij zullen dan ook met prikkende ogen en een natte neus de dagen moeten doorkomen bij geen gebruik van medicijnen. Over het algemeen is dit niet gevaarlijk. Maar wat nou als je allergisch bent voor insectenbeten? Deze vorm van allergie is niet te genezen en moet tegen gegaan worden met noodmedicatie.

Verzekeraar vergoedt noodmedicatie

Wanneer je met spoed medicatie nodig hebt bij een insectenbeet of een andere situatie die en allergische reactie veroorzaakt, kun je dit doen door middel van een auto-injector. Dit zijn noodbehandelingen voor allergische reacties. Deze auto-injectors worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Ook medicijnen op recept worden vergoedt door de verzekeraar. Je betaalt soms alleen het eigen risico of de eigen bijdrage. De medicijnen moeten wel op een preferentielijst staan, anders moet je zelf meebetalen. Dit is bij meerdere medicijnen zo en sommige zorgverzekeraars hebben helemaal geen preferentielijst. Om zeker te weten dat je medicijnen worden vergoed, kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. 

Voor altijd van je allergie af?

Helaas zijn allergieën niet tot nauwelijks te genezen. Wanneer je ernstige klachten hebt, zijn er speciale behandelingen om de klachten te verminderen. Hiervoor moet je wel eerst naar de huisarts of specialist. Mocht je in aanmerking komen dan worden deze speciale allergiebehandeling vaak vergoed door je basisverzekering.

Misschien denk je er niet aan tijdens het vergelijken van zorgverzekeringen aan het einde van het jaar, maar toch is het goed om hier rekening mee te houden. Dit scheelt je in het voorjaar en tijdens de zomer een hoop zorgkosten. Consumind houdt je graag op de hoogte van de veranderingen