Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoe verzeker ik de spullen in mijn tuin?


Nu de zon zich steeds vaker laat zien en de lente weer in volle gang is, heb je waarschijnlijk ook je tuin of balkon alweer zomerproof gemaakt. Je zal dan niet elke dag zin hebben om je tuinmeubelen op te ruimen of de BBQ naar binnen te rijden. Maar zijn deze spullen wel verzekerd tegen diefstal of schade? Onze verzekeringsspecialisten kunnen je hier alles over vertellen.

Bekijk mijn inboedelverzekering

Wat is er verzekerd en wat niet?

Wanneer je een inboedelverzekering in je verzekeringspakket hebt zitten, is het mogelijk dat het tuinmeubilair ook mee verzekerd is. De dekking van je inboedelverzekering is afhankelijk van waar de inboedel zich bevindt. Dus mocht het tuinmeubilair in de tuin staan, dan is dit doorgaans verzekerd tegen diefstal en vandalisme.

Ook vallen vlakkenstokken, bomen, struiken, was aan de waslijn en materiaal in de tuinschuur vaak onder de inboedelverzekering. Maar laat je speelgoed, een telefoon, een tablet, een e-reader of laptop op tafel liggen, dan bieden veel inboedelverzekeringen geen of beperkte dekking voor schade en/of diefstal. Hetzelfde geld voor fietsen en e-bikes die in de tuin staan, ook al staan ze op slot. Worden ze gestolen, dan ben je nalatig geweest door ze niet achter slot en grendel op te bergen.

Bekijk de dekking van je verzekeringen

Wij van Consumind Finance adviseren je altijd eerst je dekking te bekijken voor je een verzekering afsluit. Zo kom je later niet voor onverwachte narigheden te staan wanneer je bijvoorbeeld wel je tuinmeubilair wilt opgeven aan de verzekering. Onze verzekeringsspecialisten kijken graag naar de mogelijkheden voor jouw verzekering. Én kunnen je een korting van 10% garanderen op je huidige premie wanneer je met 3 of meerdere verzekeringen overstapt. Zo ga je goed voorbereid de zomer in. Prettig geregeld!

Bekijk mijn inboedelverzekering