Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Deze verzekeringen dekken de schade door storm Corrie

Stormschade verzekering

Gisteren raasde storm Corrie over ons land. De storm hield flink huis aan de kust, maar ook in het midden en noorden van ons land werden harde windstoten gemeten. Met omgewaaide bomen, gevallen dakpannen en omgewaaide fietsen is de kans op schade groot. Gelukkig ben je met je opstal-, inboedel- en autoverzekeringen voor de meeste stormschade gedekt.

Eerste storm van 2022

Sinds 2019 krijgen stormen een naam van het KNMI, vandaar de naam Corrie. We hebben officieel te maken met een storm als er windkracht 9 wordt gemeten. Toch kan het bij een lagere windkracht al zo hard waaien dat er schade kan ontstaan, waardoor verzekeraars stormschade vergoeden vanaf windkracht 7.

Stormschade aan je auto

Als je auto niet in een garage staat is deze erg kwetsbaar tijdens een storm. Denk aan rondvliegende takken of een vuilcontainer die omwaait. Hierdoor kunnen krassen of deuken ontstaan. Doordat schade door storm niet je eigen schuld is, wordt dit vergoed door je WA+-verzekering (casco). Een allriskverzekering (volledige casco) vergoedt de schade bij elke windkracht. Een verzekering met beperkte casco vergoedt pas vanaf windkracht 7. Let wel op als je alleen een basis WA-verzekering hebt. Hiermee wordt stormschade namelijk niet vergoed. Deze verzekering dekt alleen schade die jij bij anderen maakt.

Stormschade aan je huis

Zijn er dakpannen van je dak gewaaid? Of heb je schade aan je zonnepanelen? Schade aan je huis en alles wat aan je huis vastzit kan worden vergoed met de opstalverzekering. Hiervoor moet je huis wel in goede staat zijn. Als je veel schade hebt dan komt er een expert van de verzekeraar langs om de schade te bepalen. Zij geven ook vaak tips hoe je ervoor kunt zorgen om meer schade in de toekomst te beperken.

Stormschade aan je spullen

Ook losse spullen kunnen worden beschadigd door een storm. Dit zijn dan meestal spullen in de schuur of tuinspullen, zoals een loungeset. Je bent hiervoor gedekt met de inboedelverzekering. Let wel op dat tuinmeubilair en tegels worden gezien als losse onderdelen en niet vallen onder de standaard inboedelverzekering. Hiervoor moet je een allrisk-inboedelverzekering afsluiten. Daarnaast wordt schade aan apparatuur die per ongeluk nog buiten of bij een open raam lag niet gedekt door je inboedelverzekering.

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent, want stormschade kan hoog oplopen. De verzekering die het best bij je past vind je in onze vergelijker!