Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

3 redenen om toch over te stappen van zorgverzekeraar


Vanaf 12 november is het weer mogelijk om de premies van zorgverzekeraar te vergelijken en te switchen. De verwachting is dat het aantal overstappers in de overstapperiode van 2017 het diepte punt bereikt. De meeste mensen in Nederland blijft zitten bij hun huidige zorgverzekeraar. Waarom zou je overstappen als je tevreden bent je huidige zorgverzekeraar? Wij hebben de redenen voor je op een rijtje gezet;

1.      Het pakket sluit niet aan bij jouw situatie

Ieder jaar worden de premies en de pakketten bij zorgverzekeraars aangepast. Wellicht ben jij in de veronderstelling dat dit niet gebeurt en dat het niet de moeite is om over te stappen. Dit kan nadelig zijn, want wat als je volgend jaar zorg nodig heb die niet in je pakket zit? Of dat de polis inmiddels zo veranderd is dat het niet meer bij jouw situatie past? Daarom is het verstandig om elk jaar de zorgverzekering te vergelijken. Voor zorg die namelijk niet in je pakket zit en die je wel nodig hebt, betaal je de hoofdprijs waardoor je altijd een stuk duurder uit bent.

2.      De huidige premie is te hoog voor de zorg die je krijgt

Voor veel mensen die wel willen overstappen is de belangrijkste reden de hoogte van de premie. Elk jaar wijzigen de premies van de verzekeringen en dus kun je flink besparen met een overstap naar een andere zorgverzekeraar. Ieder jaar ligt het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis op enkele honderden euro’s. De verwachting voor de premies van 2018 is dat de polissen juist goedkoper gaan worden. Toch is er al een trend te zien dat er verzekeraars zijn die omhoog gaan met de premie. Het loont dus om te vergelijken want wellicht is de premie daling bij een andere zorgverzekeraar meer dan bij je eigen verzekeraar én kun je dus nog minder betalen. 

3.      Frequentie van vergoeding bij andere verzekeraar beter

Wellicht heb je een bril, maak je vaak gebruik van fysiotherapie of een ander soort therapie maar dekt je verzekering niet alle behandelingen? Dan is het verstandig om bij een andere zorgverzekeraar eens te gaan kijken naar de frequentie hiervan. Vergoed een zorgverzekeraar wel meer behandelingen? Dan loont het zeker om over te stappen. Je hoeft hierdoor minder kosten zelf te betalen.

Vergelijk je zorgverzekering vanaf 12 november 2017

Op uiterlijk 12 november 2017 zijn alle zorgverzekeraars verplicht om de premies voor de verzekeringen bekend te maken. Vanaf dit moment is het mogelijk om te vergelijken en om een overstap te maken. Je hebt tot 31 december de tijd om je huidige verzekeraar op te zeggen en voor 1 februari 2018 moet je een nieuwe verzekering gekozen hebben. Kies je voor 1 januari 2018 een nieuwe verzekering? Dan wordt je huidige verzekering opgezegd door de nieuwe verzekeraar.

Via de zorgvergelijker van Consumind Finance kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Meld je aan voor het Zorg-Alert om op te hoogte te blijven van alle veranderingen en toevoegingen aan de zorgverzekering én om direct te kunnen vergelijken zodra dit mogelijk is.

Mocht je er niet uit komen, dan kun je contact opnemen met onze zorgspecialisten. Zij helpen je graag met het vergelijken van de zorgverzekering en zullen je helpen met het vinden van de juiste die past bij jouw wensen en situatie. Bel naar 030 – 7009 728 en zij staan voor je klaar. Prettig geregeld.