Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips opstalverzekering

Bespaartips opstal

1. Combineer verzekeringen

Als je meerdere verzekeringen bundelt (bijvoorbeeld rechtsbijstands-, aansprakelijkheid-, opstal-, inboedel- en reisverzekering) dan kun je hiervoor soms korting krijgen bij verzekeraars. In principe werkt dit hetzelfde als het afsluiten van een alles-in-1 pakket bij je telecomprovider.

2. Eigen risico

Soms moet je eigen risico betalen voor je opstalverzekering. Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij gemaakte schadekosten, voordat de verzekeraar je een vergoeding geeft. Hoe hoger jij je eigen risico zet, hoe minder risico de verzekeraar draagt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder premie aan de verzekeraar. Mocht je dan toch een keer een vergoeding nodig hebben, dan zijn de kosten eenmalig hoger. Dit werkt dus vooral als je een lange tijd geen vergoedingen van de verzekeraar nodig denkt te hebben en je het bedrag wat je aan eigen risico zou moeten betalen in één keer kan missen.

3. Betaal je premie niet per maand maar jaarlijks

Bij sommige verzekeraars kun je korting krijgen als je gelijk de volle mep van je premie betaalt. Je betaalt dan eenmalig een jaarpremie die voordeliger is dan als je maandelijks betaalt.

4. Vereniging voor Eigenaren (VVE)

Als je in een flat of appartement woont dan deel je vaak je muren, plafond en vloer met de andere bewoners van het gebouw. Hierdoor zou het oneerlijk zijn als je een volledige opstalverzekering zou moeten betalen. Hiervoor is er bij veel flats en appartementen een Vereniging voor Eigenaren. Dit is een rechtspersoon waar je als bewoner bij aan kan kloppen voor een opstalverzekering. Zij zorgen ervoor dat het hele gebouw is verzekerd en dat scheelt weer in kosten voor jou.

5. Kies de juiste opstalverzekering

Heb je genoeg aan een uitgebreide opstalverzekering? Deze verzekering dekt namelijk alle schade aan je huis die niet door jou zelf wordt veroorzaakt. Denk hierbij aan diefstal, brand, storm of vandalisme. Je kunt ook kiezen voor een allrisk verzekering. Hierbij is alles aan je woning verzekerd, ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Hiervoor betaal je wel fors meer geld dat voor de normale uitgebreide opstalverzekering. Om te besparen is het dus beter om de allrisk verzekering links te laten liggen en te gaan voor een uitgebreide opstalverzekering.

6. Vergelijk!

De prijzen van verzekeraars veranderen elk jaar, waardoor het dus handig is om jaarlijks te vergelijken. Desalniettemin is het vergelijken van een verzekering helemaal gratis! Onze adviseurs  geven je graag kosteloos advies over de goedkoopste verzekeringen. Mocht het ergens anders goedkoper zijn dan regelen wij ook nog eens de overstap voor je. Is je huidige verzekeraar de goedkoopste optie? Dan is er geen reden om weg te gaan en kunnen wij de verzekering voor je verlengen. Prettig geregeld!

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de verzekeringen homepage

Ga terug naar de Consumind Finance homepage