Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zonnepanelen steeds populairder

Steeds meeZonnepanelen steeds populairderr huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Netwerkbeheerder Stedin heeft een grote stijging geconstateerd van het aantal klanten dat door middel van zonnepanelen zelf stroom opwekt. In een jaar tijd vond een stijging plaats van 125.000 naar 185.000 adressen dat geregistreerde zonnepanelen heeft.

Utrecht staat op nummer 1 op gebied van zonnepanelen: het aantal adressen met geregistreerde zonnepanelen is gestegen van 1.342 naar 3.151. Den Haag staat op een tweede plaats met ongeveer 3.000 adressen waar zonnepanelen zijn geregistreerd en Eindhoven staat op de laatste plaats in de top 10.

In het gebied waarvoor Stedin verantwoordelijk is, de provincies Zuid-Holland en Utrecht, is er ongeveer 100 mega Watt elektriciteit opgewekt met behulp van zonnepanelen. Omgerekend is dit het elektraverbruik van ongeveer 30.000 huishoudens. De huishoudens en bedrijven die zelf elektra opwekken gebruiken dit voornamelijk zelf. Wat meer wordt opgewekt aan elektra dan men zelf verbruikt wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De meningen zijn verdeeld waarom er steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Volgens Stedin komt de stijging doordat mensen bewuster omgaan met het energieverbruik. Directielid van Stedin, Henk Blom: ‘Met zonnepanelen op het huis, een elektrische auto en hulp van de slimme meter zijn Nederlanders intensiever dan ooit tevoren bezig met energie. Nederlandse consumenten en bedrijven worden daardoor energiebewuster en naast afnemer ook producent.’ Gemeenten denken dat het succes van zonnepanelen te maken heeft met de subsidieregelingen en buurtcollectieven.

Vraag hier een vrijblijvende offerte op maat aan >>

Bronnen: BNR.nl- 28 juli 2014 en Metronieuws.nl- 28 juli 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Energie: hoe kunt u er minder voor betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Alle fabels over energie vergelijken op een rij

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Zonnepanelen steeds populairder van Manfredxy/ Shutterstock.com