Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Reisverzekering met wintersportdekking niet voldoende bij ski-ongeluk


Als je op wintersport gaat, ben je niet voldoende gedekt wanneer je alleen een ziektekosten- en reisverzekering (inclusief sneeuwdekking) hebt afgesloten. Een aansprakelijkheidsverzekering is zeker ook nodig.


Dat komt aan het licht, nadat een Nederlander een zaak had aangespannen tegen zijn verzekeraar. In 2015 ging de man op wintersport. Een dag voor vertrek contacteerde hij zijn verzekeraar om te checken of zijn reisverzekering voldoende was voor een wintersportvakantie. Dat bleek niet het geval, waarna de man direct extra wintersportdekking had afgesloten. Achteraf bleek ook dat niet voldoende: de aansprakelijkheidsverzekering ontbrak nog.

Letselschade

Tijdens de wintersportvakantie raakte de man betrokken bij een ski-ongeluk. Hierbij liep een andere wintersporter lichamelijk letsel op. De Nederlander werd als veroorzaker aangewezen en moet daarom 30.000 euro letselschade vergoeden. Mogelijk komt hier nog 70.000 euro bij. Over dit bedrag loopt nog een rechtszaak.

Reisverzekering niet voldoende

De Nederlandse skiër was in de veronderstelling dat zijn wintersportdekking voldoende was. Hij vindt dat zijn verzekeraar hem er op had moeten wijzen dat hij voor dergelijke risico’s een aansprakelijkheidsverzekering had moeten afsluiten. Reisverzekeringen dekken namelijk geen schade aan anderen, of aan de eigendommen van iemand anders. De man wordt niet in het gelijk gesteld. Zowel zijn verzekeraar als de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid vinden dat de verzekerde daar zelf op had moeten letten. Bovendien vroeg de verzekerde niet expliciet om advies, waardoor zijn verzekeraar hem niet per se van advies had hoeven voorzien. Het advies van Kifid is bindend.