Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Premies zorgverzekeringen 2018 bekend


Alle premies voor de zorgverzekering voor 2018 zijn inmiddels bekend gemaakt door de grote verzekeraars. Tijd om een duidelijk overzicht te geven van de kosten. Op Prinsjesdag werd er al een stijging van de premie voorspeld van ruim 72 euro op jaarbasis, wat gelijk staat aan 6 euro per maand. Gelukkig is deze voorspeling veel te ruim genomen en blijft de zorgverzekering enigszins betaalbaar door de kleine stijgingen die zijn doorgevoerd.

Gemiddelde stijging onder de 30 euro

Met alle stijgingen bij elkaar opgeteld komt de stijging van de basisverzekering neer op gemiddeld 25,56 euro op jaarbasis, 2,13 euro per maand. Dit is relatief laag in vergelijking tot de verwachte stijging van 72 euro per jaar, 6 euro per maand. Nederlanders zijn gemiddeld 112 euro per maand kwijt aan premie voor de zorgverzekering met een eigen risico van 385 euro.

De verzekeringen zijn licht gestegen, wat betekent dat ook de verschillen tussen de goedkoopste en de duurste verzekering maandelijks 27 euro bedraagt oftewel 324 euro op jaarbasis. Dit is een flink bedrag en puur alleen gebaseerd op de basisverzekering.

Grote verzekeraars blijven relatief stabiel

De ‘grote vier’ onder de zorgverzekeraars blijven relatief gelijk met hun prijzen. Hieronder vallen CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ. De stijging van premie ligt bij deze partijen tussen de 2 en 4 euro. Menzis heeft geen stijging doorgevoerd, evenals Anderzorg, PMA en HEMA.

Salland is de enige zorgverzekeraar die een flinke daling van de premie invoert. Deze zorgverzekeraar verlaagt de premie voor de basiszorgverzekering met ruim 11 euro per maand. Ook Zorg en Zekerheid, ZorgDirect en Stadholland verlagen hun premies met 1 tot 2 euro per maand. Besured, De Amersfoortse, National Academic en Promovendum spannen de kroon. Zij verhogen hun premie met ruim 8 tot 10 euro per maand.

Vergelijk, stap over en bespaar!

Een zorgverzekering moet passend zijn voor de persoonlijke situatie van de consument. Daarom is het goed om je zorgverzekering elk jaar te vergelijken want misschien past hij wel helemaal niet meer bij je. Wij hebben 3 redenen voor je op een rij gezet waarom je je zorgverzekering zou moeten vergelijken. Daarnaast kun je er ook nog eens veel mee besparen! Voor een echt paar of een gezin met jonge kinderen kan dit zomaar oplopen tot 406 euro per jaar. Overstappen loont! Vergelijk daarom online je zorgverzekering, stap over en bespaar op je zorgkosten.

Mocht je er online niet uitkomen? Onze zorgverzekeringsspecialisten staan elke dag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat je beschikt over alle informatie over je verzekering. Prettig geregeld.