Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Eerste zorgpremie voor 2017 bekend, stijging van 10%!

Zoals ieder jaar heeft zorgverzekeraar DWS als eerste de zorgpremie bekend gemaakt. Klanten bij DWS gaan in 2017 wel €9,25 per maand meer betalen! Dat is meer dan de verwachtte stijging van het kabinet van €3,50 per maand. Schrijf je in voor de zorgalert, zodat je als eerste de zorgpremies van 2017 kan inzien. 

 

Stijging van €111,- per jaar op zorgpremie

DWS heeft de premiestijging voor het basispakket op 27 september bekendgemaakt. Dit jaar was je bij DWS nog €98,75 per maand kwijt, in 2017 is dat €108 per maand. Dit is op jaarbasis wel €111,- meer per persoon. Het is een stijging die de belangenorganisatie Patiëntenfederatie Nederland rauw op het dak valt. De koopkrachtberekening zijn immers uitgegaan van een stijging van € 3,50 per maand, dus kloppen de koopkrachtberekeningen niet meer.

Redenen van DWS voor de premiestijging 2017

DWS voert als redenen van de prijsstijging het gebruik van duurdere medicijnen, de uitbreiding van het basiszorgpakket en prijsstijgingen aan. Ook worden de hogere kosten voor wijkverpleging genoemd. Deze vallen namelijk in het basispakket en worden dus vergoed door de zorgverzekeraar. Voor 2015 viel deze zorg onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Halverwege november maken de overige zorgverzekeraars de premies bekend. Wij houden je op de hoogte hierover. Schrijf je in voor de zorgalert zodat je als eerste op de hoogte bent van alle premies van de zorgverzekeraar. 

Ga terug naar de zorgverzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: de eerste zorgpremie voor 2017 bekend van Edler von Rabenstein/ Shutterstock.com