Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een recordaantal overstappers in 2017 voor zorg

Het is bijna november en dat betekent nog een paar dagen tot dat de eerste verzekeringspremies bekend worden. Volgens de ZorgWijzer gaat dit jaar een recordaantal Nederlanders overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Waarom? De voorspelde premiesstijging doet niet veel goeds.

Uit een peiling van Zorgwijzer.nl blijkt dat circa 8,9% van de verzekerden de keuze gaat maken om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit zullen ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders zijn terwijl dit vorig jaar maar 1,17 miljoen Nederlanders waren. Dit heeft gezorgd voor een besparing van 30,5 miljoen euro aan premie op de basisverzekering.

Verwachte overstappers nog nooit zo hoog

Sinds 2011 is er nog nooit verwacht dat zoveel mensen gaan overstappen. Mochten er echt 1,5 miljoen Nederlanders dit jaar van zorgverzekeraar wisselen, dan zal dit ook een record zijn sinds 2011. Niet alleen de premie stijging is de oorzaak van het overstappen maar ook de introductie van de zorgkaart is een van de redenen. Hierdoor wordt het makkelijker om basisverzekeringen met elkaar te vergelijken en de juiste verzekeraar te kiezen.

Op de hoogte blijven van alle veranderingen?

Tot half november hebben zorgverzekeraars de tijd om de premies voor 2017 bekend te maken. Vanaf dat moment is het mogelijk om de zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen tot 31 december 2016.

Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen voor de zorgverzekering? Meld je dan nu aan voor het zorg-alert .Je ontvangt dan als eerste bericht wanneer alle premies bekend zijn en je direct de zorgverzekeraars kunt vergelijken.