Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

De vaste lasten op orde voor het nieuwe schooljaar

 

DHele familiee zomer is bijna voorbij en in sommige delen van Nederland is het schooljaar alweer begonnen. Om weer met het hele gezin er fris tegen aan te kunnen is het fijn om alle vaste lasten op orde te hebben. In dit artikel nemen we samen een checklist door waarmee jij weer precies weet welke vaste lasten je hebt en hoeveel je daaraan kwijt bent.

  1. Hoe lang duurt het energiecontract nog en is deze vast of variabel?

Nu de energieprijzen enorm zijn gestegen voor variabele contracten is het goed om in de gaten te houden hoe lang je contract nog loopt. Als je contract is afgelopen wordt deze automatisch omgezet naar een variabel contract en dat kan veel geld gaan kosten. Helemaal nu de energieprijzen door het dak zijn gegaan en waarschijnlijk nog wel even zullen stijgen. Mocht je nog een energiecontract hebben die tot volgende zomer loopt, dan is er geen noodzaak om actie te ondernemen. Als je contract binnenkort afloopt, neem dan eens contact met ons op of vul de online vergelijker in. Hiermee helpen we je met het energiecontract dat perfect bij jou past. Zo voordelig mogelijk of zo groen mogelijk, wij houden rekening met jouw wensen.

  1. Welke verzekeringen heb je nog allemaal lopen?

Je hebt misschien een autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en/of een zorgverzekering. Veel verzekeringen zijn een tijdje geldig, behalve kortlopende reisverzekeringen en zorgverzekeringen. Deze zijn verbonden aan een bepaalde tijd. Zo strekt je zorgverzekering voor een jaar en je kortlopende reisverzekering voor de tijd van een reis. Binnenkort staat Prinsjesdag weer voor de deur en zal er meer informatie over de zorgverzekeringen van 2022 worden verstrekt. Hier hoef je je dus nog even geen zorgen over te maken. Check online bij je verzekeraar even hoe lang je polis nog loopt en of er binnenkort veranderingen worden verwacht in de polisvoorwaarden. Mocht er een verzekering bijna aflopen, vergeet dan niet om te vergelijken! Omdat de prijzen veel veranderen kan het vaak ergens anders goedkoper.

  1. Ben je nog tevreden met je sim-only abonnement?

Hoe lang loopt je mobiele abonnement nog en ben je hier wel tevreden mee? Stel je hebt een nare ervaring gehad of je betaalt gewoon te veel dan is er altijd een mogelijkheid om over te stappen. Dit kan natuurlijk wel pas aan het einde van je abonnement.

  1. Heb je geen last van sloom internet?

Nog altijd tevreden met je internet, tv en bellen abonnement of heb je de laatste tijd last van traag internet? Misschien valt je telecom abonnement wel te combineren met een sim-only abonnement. Veel providers die ook internet, tv en bellen aanbieden hebben fijne deals als er ook een sim-only abonnement wordt afgenomen.

De tip die altijd meegeven is: blijf altijd vergelijken! Hiermee betaal je niet onnodig veel aan je vaste lasten en hou je geld over die je kunt gebruiken voor andere leuke of nuttige dingen.