Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Beste mobiele provider 2018

Ieder jaar onderzoekt bestemobieleproviders.nl welke mobiele provider in Nederland het beste uit de bus komt. Dit jaar gaat die eer naar Tele2.

In het onderzoek van bestemobieleproviders.nl worden providers beoordeelt op basis van prijs, klantenservice en netwerkdekking. Daarnaast kun je lezen in het onderzoek over de stand van zaken in de telecomsector en over toekomstige ontwikkelingen in de branche.

Prijs

Op basis van algemene prijzen in 2017 en 2018 (tot nu toe) wordt de goedkoopste mobiele provider gekozen. Om het gebruik per categorie – klein, gemiddeld of groot – te bepalen, wordt de telecommonitor eerste half jaar 2017, die gepubliceerd is door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), gebruikt. In de categorie met het gemiddelde verbruik wordt, naast de prijs van simonly abonnementen, ook een prijsvergelijking gemaakt op basis van abonnementen met een telefoontoestel.

Klantenservice en netwerkdekking

Door te bellen als consument werd de klantenservice getoetst. Tijdens dit telefoongesprek zijn vragen gesteld en is advies gevraagd. Iedere provider is beoordeeld op klantvriendelijkheid, eerlijkheid en deskundigheid. Ook werd onderzocht hoe lang een consument moest wachten voordat hij geholpen werd en hoe vaak iemand in de wacht werd gezet. Twitter is meegenomen in het onderzoek.

Op basis van huidige en toekomstige dekkingskaarten, downloadsnelheid en geplande netwerkontwikkelingen, beoordeelt het onderzoek het netwerk van de provider.

Winnaar 2018

Alle onderzoeksresultaten bij elkaar genomen, geeft de conclusie dat Tele2, net als in 2017, uitverkozen is tot de beste mobiele provider van 2018. De provider blinkt voornamelijk uit in de goede prijs; ze hebben een goedkoop sim only aanbod, maar ook een goedkoop aanbod in abonnementen met toestel. Tele2 is goed ingesteld op de toekomst: als 4G-only provider. Met een maximaal haalbare downloadsnelheid van 225 Mbit/s doet Tele2 niet onder aan de besten van de wereld.

Via onderstaande knop kun je gemakkelijk een sim-only abonnement afsluiten bij deze winnaar! 

Bron:Beste mobiele providers, 2018.