Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Autobezitter? Check je verzekering!


Het merendeel van autobezitters blijft lang bij een en dezelfde verzekeraar aangesloten. Zelfs na de aankoop van een andere auto of een verhuizing. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A, in opdracht van Independer.


Het type auto of de plek van de woning zijn factoren die (veel) invloed hebben op de premie, waardoor overstappen naar een andere verzekeraar op moment van verhuizen of de aankoop van een nieuwe auto behoorlijk kan lonen. Toch geeft 70 procent van de mensen, die een andere auto kopen, slechts het kenteken door aan de verzekeraar. Bij 72 procent van de verhuizingen wordt alleen een adreswijziging aan de verzekeraar doorgegeven, terwijl het niet vanzelfsprekend is dat je huidige verzekeraar op je nieuwe adres de beste deal biedt. Zelfs per straat kunnen premies verschillen. 

Blijvende stijging

Uit recent onderzoek van het Nibud blijkt dat huishoudens dit jaar gemiddeld 55 procent van het inkomen besteden aan vaste lasten. De kosten voor de autoverzekering vallen daar ook onder. De premies stijgen al jaren en dat zullen ze naar verwachting voorlopig nog blijven doen. Overstappen kan behoorlijk lonen.

Andere factoren

Naast het woonadres of het type auto kijken verzekeraars onder meer naar leeftijd en schadeverleden van de klant, maar ook naar het model en de leeftijd van de auto. Op basis van een combinatie van deze factoren bepaalt een verzekeraar de premie. Elke verzekeraar doet dat op zijn eigen manier, waardoor elke individuele autoverzekering alleen voor specifieke doelgroepen interessant is. Wanneer er iets in jouw persoonlijke situatie verandert, val je wellicht al buiten de betreffende doelgroep van je verzekering. In de meeste gevallen ben je dan duurder uit en is het verstandig een andere verzekeraar in de arm te nemen. 63 procent van de Nederlanders, die minimaal 4 jaar dezelfde auto rijden, kijkt nooit of de premie (bij een andere verzekeraar) omlaag kan. Volgens Independer is voor het grootste gedeelte van deze mensen een betere premie te behalen voor dezelfde soort verzekering.

Vergelijken via Consumind

Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen en bij het afsluiten van een verzekeringspakket om te besparen op je kosten. Zij zullen ook direct bekijken of de dekking van je verzekeringen aansluiten bij je persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je nooit over- of onderverzekerd bent. Prettig geregeld!

Bron: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/jongere-profiteert-minst-afvlakking-premiestijging