Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Abonnementsprijzen KPN, XS4ALL en Ziggo omhoog


Vanaf 1 juli verhogen KPN, XS4ALL en Ziggo hun abonnementsprijzen. De extra kosten kunnen oplopen tot €2,95 euro per maand. Ben je een klant bij KPN, XS4ALL of Ziggo? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een prijsverhoging.

Redenen van hogere abonnementsprijzen

Aanbieders verhogen jaarlijks hun tarieven. Dit doen ze met name om zelf investeringen te kunnen doen in hun aanbod en in de kwaliteit van hun netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Ziggo die haar gigabitnetwerk uitbouwt, of aan KPN dat druk bezig is om haar glasvezelnetwerk uit te rollen. Daarnaast stijgt het datagebruik. Door de coronacrisis werken veel mensen thuis. Dit vraagt meer capaciteit van de aanbieders, dus blijven providers als KPN, XS4ALL en Ziggo hun netwerk uitbreiden.

Tenslotte is ook de inflatiecorrectie een reden om de abonnementsprijzen te verhogen. Aanbieders kunnen op basis van hun voorwaarden elk jaar hun tarieven verhogen, zolang de verhoging gelijk is aan of lager is dan de inflatie (inflatiecorrectie). De inflatie over het jaar 2019 was 2,6%.

Stijging abonnementsprijzen

Hoeveel de prijzen omhoog gaan varieert per aanbieder en abonnement. Wanneer de verhoging op jou van toepassing is, ontvang je minimaal een maand van tevoren een bericht met meer informatie van je aanbieder. De algemene verhogingen zetten we vast voor je op een rij:

  • KPN

De kosten van een gemiddeld KPN-internetabonnement stijgen met 1,50 euro per maand en ook de beltarieven gaan met 1 cent omhoog. De KPN Husselabonnementen (geïntroduceerd in oktober 2019) doen niet mee aan de verhoging, de kosten voor deze pakketten blijven ongewijzigd.

  • XS4ALL

De internetabonnementen van XS4ALL stijgen allemaal met 1 euro per maand. Als je momenteel gebruikmaakt van een korting bij XS4ALL loopt deze gewoon door tot de afgesproken einddatum. Daarnaast gaan ook bij deze aanbieder de beltarieven met 1 cent omhoog.

  • Ziggo

De meeste abonnementsprijzen (waaronder de alles-in-1-pakketten) gaan met 2 euro omhoog. Wanneer je gebruikmaakt van een Internet Giga & TV Max-pakket is er geen sprake van een prijsverhoging. De bekabelde tv-abonnementen worden iets meer dan 1 euro duurder en beltarieven blijven gelijk.

Overstappen van aanbieder

Als je klant bent bij KPN, XS4ALL of Ziggo kun je tot 1 juli kosteloos overstappen naar een andere aanbieder. Dit lijkt een grote stap, maar omdat aanbieders vaak acties bieden aan nieuwe klanten is het wel een lonende stap. Ontvang je graag hulp bij het uitkiezen van een nieuwe aanbieder? We staan altijd klaar om je een passend advies te geven.