Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Abonnementen met onbeperkt data populair, dataverbruik stijgt.

Uit onderzoek van Autoriteit Consument en Markt blijkt dat door de introductie van mobiele abonnementen met onbeperkt data een versnelde stijging is ontstaan van het mobiele data verbruik. Deze abonnementen worden dan ook steeds populairder doordat Nederlanders steeds vaker online willen zijn.

In januari 2017 zijn de onbeperkt data abonnementen voor het eerst op de markt geïntroduceerd. Het totale mobiele data verbruik steef in het tweede kwartaal van 2017 met ruim 25% ten opzichte van het eerste kwartaal dat jaar. Dit gebeurde tijdens de introductie van het onbeperkte data en wordt gezien als gevolgen hiervan.

Onbeperkt dat abonnement ook echt onbeperkt?

Ja en nee, onbeperkt is een rekbaar begrip voor providers uit deze markt. Er zijn wel abonnementen beschikbaar met onbeperkt internet, maar vaak zit hier een adertje onder het gras. Deze komt in de vorm van een Fair Use Policy. Je kunt onbeperkt bellen, smsen en internetten, mits je gebruik redelijk is. Dit betekent dat je per dag bijvoorbeeld maximaal 5GB mag verbruiken aan data of dat de snelheid van je verbinding wordt bepaald door je verbruik. Des te meer je verbruikt, des te langzamer je internet is. Elke provider hanteert deze Fair Use Policy anders dus lees de voorwaarden goed door voordat je een onbeperkt data abonnement afsluit.

Weet wat je verbruikt en vergelijk

Niets is vervelender dan traag internet of helemaal geen internet omdat je over je databundel heen bent. Kijk dan eens of je mobiele abonnement nog wel bij je huidige situatie past. Misschien is je databundel wel te klein óf juist te groot omdat je bijna nooit gebruik maakt van het internet op je telefoon. Vergelijk daarom verschillende abonnementen met elkaar en met je huidige situatie. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je mobiele telefonie.