Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorlopig geen extra roamingkosten in het Verenigd Koninkrijk

Roamen in het VK

Sinds 1 juni 2017 kunnen Europeanen kosteloos roamen in de gehele Europese Unie en een aantal andere Europese landen. Toen de Roam-Like-at-Home regel inging was het Verenigd Koninkrijk nog onderdeel van de Europese Unie, waardoor ook daar zonder extra kosten mobiel internet kon worden gebruikt. Na de Brexit komt dan ook het Roam-Like-at-Home akkoord te vervallen. Toch geven providers aan de extra kosten voor roamen in het VK nog even uit te stellen.

Voorlopig hoeven Nederlanders zich dus nog even geen zorgen te maken over extra roamingkosten in het Verenigd Koninkrijk. Het VK wordt nu, net als Zwitserland en Noorwegen, gezien als land buiten de EU waar het Roam-Like-at-Home nog mogelijk is. Woordvoerders van KPN, Vodafone en T-Mobile geven in gesprek met Tweakers aan dat de huidige roaming regels voorlopig nog even van kracht zijn. Mochten de handelsrelaties tussen het VK en de EU veranderen dan kan het zomaar zijn dat de extra roamingkosten wel weer in rekening gebracht gaan worden.

Britten daarentegen gaan wel extra betalen als zij gebruik willen maken van Europese netwerken. Zo hebben de vier grote Britse providers aangegeven dat zij voor goedkope abonnementen wel al extra roamingkosten gaan rekenen en dat bij alle nieuwe abonnementen vanaf januari 2022 er geen Roam-Like-at-Home regelingen meer zullen gelden.