Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Toch die foto’s op je vakantie sturen

Terwijl je geniet van het zonnetje op de boulevard, wil je toch even het thuisfront in Nederland jaloers maken. Die foto’s op Facebook, Twitter en Instagram knallen zou nu een uitkomst zijn, maar internetten op je smartphone in het buitenland kan nog wel eens een dure grap worden. Vooral als je geen gebruik maakt van een speciale bundel. Vooral het uploaden van foto’s, filmpjes of het versturen van een email zorgen vaak voor die hoge telefoonrekening na je vakantie.

Maar geen man overboord, ook in het buitenland kun je rustig je mobiel blijven gebruiken. Met de volgende oplossingen hoef je niet bang te zijn voor een hoge rekening en kun je gewoon het thuisfront kwellen met jaloersmakende foto’s, filmpjes en berichten.

1.       WiFi

Dit is waarschijnlijk  de meest voor de hand liggende oplossing en tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bijna elk restaurant, café, winkelcentrum of andere locatie in het buitenland beschikt over een snelle WiFi verbinding. Super handig en vaak ook gratis. Pas wel op met het delen van persoonlijke informatie via een openbare WiFi verbinding. Doe geen betalingen, als je informatie in verkeerde handen valt ben je veel verder van huis.

2.       MiFi-router

Ook voor ons is dit een totaal nieuwe gadget, die je kunt gebruiken om online te blijven in het buitenland. Een MiFi-router is een kleine draagbare router die je overal mee naar toe kunt nemen. Je koopt in het buitenland een prepaid data simkaart, stopt deze in de MiFi en je kunt ongestoord via de  hotspotverbinding internetten. Natuurlijk kun je hem ook aansluiten op je tablet, laptop of andere apparaten die met WiFi werken. Ben je met een groep? Dan kan iedereen de hotspot gebruiken. Let wel op dat je je verbinding beveiligd houdt, voordat je buurman op de camping aan het meegenieten is van jouw WiFi signaal en MB’s.

3.       Bellen via WhatsApp

Mocht je nou geen foto’s willen doorsturen maar gewoon bellen en beschik je over een WiFi verbinding? Dan kun je het beste bellen via WhatsApp! Je belt dan via het WiFi netwerk en het kost je niets. Hierdoor krijg je geen extra kosten voor het bellen naar Nederland of in hetzelfde land. Let wel op dat je je data uit hebt staan en alleen WiFi aan hebt staan.

4.       Buitenlandse simkaart

Verblijf je voor een langere tijd in het buitenland en wil je toch gewoon kunnen internetten? Dan kun je het beste een data simkaart in het buitenland kopen. Deze kun je in je tablet of in je telefoon stoppen, waardoor je kunt internetten op je eigen telefoon. Vaak is het voordeliger om hier ook belminuten bij te nemen waardoor je tijdelijk een ander nummer hebt, maar wel goedkoper kan bellen! 

 

Ga terug naar de mobiele homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: internet gebruiken in het buitenland van Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com