Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dekkingsplicht voor gebieden met slecht mobiel bereik

Dekkingsplicht voor gebieden met slecht mobiel bereikGoed nieuws voor de mensen die in een gebied wonen waar bellen met je mobiel amper mogelijk is door de slechte verbinding. Alle nieuwe frequenties, zoals 5G, zullen een dekkingsverplichting krijgen. Dit geldt specifiek voor bewoonde gebieden in Nederland waar de mobiele verbinding niet goed genoeg is. Minister Kamp van Economische Zaken vindt namelijk dat toegang tot draadloze communicatie in 2017 een basisbehoefte is.

Dekking voor iedereen

Het doel van deze dekkingsplicht is dat overal in Nederland altijd tenminste 1 netwerk voor mobiel bellen en internet beschikbaar is. Bij toekomstige frequentieveilingen moeten aanbieders er dan ook voor zorgen dat er overal een betrouwbare en snelle verbinding is. Draadloze communicatie heeft zich in de afgelopen jaren zodanig ontwikkeld, dat het een basisbehoefte is geworden. Niet alleen voor de consument zelf, maar ook voor de economie. Zonder internet zal de economie verslechteren.

Draadloze communicatie steeds belangrijker

De vraag naar draadloze communicatie zal in de aankomende jaren ongeveer met 40% per jaar groeien. Dit komt omdat websites, winkels en andere bedrijven steeds meer producten en diensten via internet gaan aanbieden. Geen toegang tot snelle of draadloze communicatie is niet handig, maar zorgt ook voor een blokkade in de economische groei.

Mobiel internet én bellen voor iedereen in 2025!

Minister Kamp wil dan ook dat voor 2025 iedereen in Nederland, of je nou in de polder woont of in de binnenstad van Amsterdam, gebruik kan maken van mobiel internet met een snelheid van minimaal 100 MB. Ook moet iedereen dan mobiel kunnen bellen via de mobiele netwerken. Nederland behoort als enige Europese land tot de top 10 van de wereld wanneer het gaat om dekking als qua snelheid van mobiel internet.

Om Nederland in deze top 10 te houden, zal er in het voorjaar van 2017 een plan worden gepresenteerd met doelstellingen, voorwaarden en nieuwe vergunningen voor mobiele communicatie. Providers zullen daarna kunnen investeren en innoveren in hun mobiele netwerk en zorgen dat iedereen mobiel bereikbaar is.

Gemakkelijk telecomproviders vergelijken via Consumind

Loopt jouw contract eerdaags af en ben je benieuwd of je een voordeliger abonnement kunt afsluiten? Dan kun je via Consumind gemakkelijk telecomproviders met elkaar vergelijken. Selecteer jouw wensen voor je abonnement en bekijk direct de voordeligste abonnementen. Mocht je willen overstappen, dan kan dit met 2 klikken op de knop! Prettig geregeld.