Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Altijd en overal online, ook in het buitenland

De ‘ik-ga-op-vakantie-en-neem-mee’ nummer 1 meest genoemde voorwerp is natuurlijk de smartphone. Bijna niemand gaat tegenwoordig nog op vakantie zonder hun telefoon. Het eerste wat de meeste mensen doen bij aankomst is de zoektocht naar gratis WiFi. 68% van de ondervraagden vindt het namelijk belangrijk om in het buitenland via telefoon online te zijn. Toch zijn Nederlanders nog niet gewend aan de nieuwe roamingtarieven.  


Uit onderzoek van MediaTest in opdracht van Tele2 is gebleken dat 1 op de 6 Nederlanders hun mobiele data uitzet in het buitenland. Met dit onderzoek wilde het telecombedrijf achterhalen of het gebruik van mobiel internet in het buitenland is veranderd na aanleiding van de aangepaste romingtarieven en voordeligere buitenlandbundels. De terughoudendheid van gebruik van mobiel internet in het buitenland is vooral angst.

Tegenwoordig is het een stuk goedkoper om gebruik te maken van je mobiele internet in het buitenland. Wel moet je rekening houden met bepaalde dingen. Wij hebben voor jou de 4 belangrijkste punten op een rijtje gezet!

Schaf een buitenlandbundel aan
Heel voor de hand liggend maar o zo belangrijk! Je hebt al snel een buitenlandbundel voor 2 tot 4 euro. Hierbij krijg je een beperkt aantal MB’s, sms’jes of belminuten. Je hebt bundels waarbij je per dag kunt bepalen of je hem wilt gebruiken, maar ook bundels waar je meerdere dagen gebruik van kunt maken wanneer je niet alles in 1 keer opmaakt.

Het is hier fantaaaastisch!
Het is heel leuk om alles wat je meemaakt op social media te posten en iedereen te laten weten hoe geweldig je het hebt op jouw vakantiebestemming. Foto’s en filmpjes vliegen je vrienden om de oren, maar dit is funest voor je MB’s. Het gebruiken van Facebook, twitter of instagram en het uploaden van een filmpje of foto kost je al gauw 31 MB per keer.

Zet de apps die je niet gebruikt uit of verwijder ze
Ondanks dat je een app niet gebruikt tijdens je vakantie, slurpen ze ongewenst toch MB’s weg. Ze werken zich automatisch bij zonder dat jij het weet. Balen, want zo kun je niet optimaal gebruik maken van die dure MB’s die je gekocht hebt. Je kunt de apps beter verwijderen of bij je instellingen op ‘niet automatisch bijwerken’ zetten.

Zet die telefoon gewoon lekker uit
Je bent niet voor niets op vakantie! Geniet ervan en zet je internet gewoon lekker uit. Na je vakantie heb je alle tijd om al je social mediakanalen bij te werken en je vrienden de jaloersmakende foto’s van jouw vakantie te laten zien. 

bron: telecompaper.com, 1 augustus 2016