Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een oude telefoon? Dit kun je er mee doen!

Je abonnement loopt af en je kunt een nieuwe telefoon kiezen, je telefoon heeft zijn beste tijd gehad of je bent gewoon toe aan een nieuwe. Zonde om je oude telefoon weg te gooien als deze het nog wel doet, maar hem in de kast laten liggen is ook zonde. Dan zijn er verschillende opties die je kunt doen met je oude mobiele telefoon:

1.       Schenken aan een goed doel

Dit kun je op twee manieren doen. Je verkoopt de telefoon en doneert de opbrengst aan een goed doel óf je doneert de telefoon aan iemand in een ontwikkelingsland. Er zijn speciale organisaties waarbij je je oude telefoon kunt inleveren.

2.       Verkopen

Je kunt je telefoon ook zelf verkopen via verkoopwebsites. Vooral oudere telefoons die niet veel verkocht zijn of moeilijk te verkrijgen zijn leveren soms honderden euro’s op. Zeker als er weinig beschadigingen op zitten en hij nog goed werkt. Op internet kun je via allerlei partijen oude telefoons verkopen. Ook kun je vaak je oude telefoon inruilen op een nieuwe telefoon. Je hoeft dan minder te betalen voor je nieuwe telefoon én je bent van je oude telefoon af. Heb jij een telefoon gekocht? Vergelijk dan hier Sim Only abonnementen. 

3.       Blijven gebruiken

Als je oude mobiele telefoon nog prima werkt, kun je er ook voor kiezen om hem te blijven gebruiken. Ook kun je hem natuurlijk doorgeven aan familie of vrienden. Je hoeft dan geen nieuw abonnement met telefoon af te sluiten maar je kunt kiezen voor een Sim Only. Hier zitten twee voordelen aan:

  • Je kunt je oude telefoon blijven gebruiken. Dit scheelt een hoop gedoe met het overzetten van telefoonnummers en foto’s.
  • Je bespaart hiermee flink op je abonnementskosten.

Wanneer je voor een Sim Only gaat kunnen de kosten voor het abonnement flink lager uitvallen. Je betaald tegenwoordig voor een abonnement met 10 GB internet en onbeperkt bellen en sms’en tussen de 20 en 30 euro. Voor hetzelfde abonnement met telefoon kan dit oplopen tot wel 50 á 60 euro. Ook wordt tegenwoordig deze telefoon geregistreerd bij het BKR wanneer hij duurde is dan 250 euro.

Vergelijk Sim Only abonnementen

Zo heb je verschillende opties voor je oude mobiele telefoon. Wil je je telefoon blijven gebruiken en een Sim Only abonnement afsluiten? Dan doe je er verstandig aan om eerst de verschillende abonnementen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je het juiste abonnement kiest bij jouw persoonlijke situatie. Klik hier om naar de vergelijker te gaan.