Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Schade tijdens verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere woning, zit een ongeluk in een klein hoekje. Je laat een doos vallen of het verhuisbedrijf is toch niet zo voorzichtig met jouw spullen als dat je gehoopt had. Het vervangen van de kapotte spullen kan in sommige gevallen een hoop geld kosten.  Kun je dit verhalen op je verzekering of wat als het verhuisbedrijf de schade tijdens het verhuizen veroorzaakt?

Schade tijdens verhuizen verhalen op inboedelverzekering

Zodra je overgaat naar een andere woning, is het risico groter dan anders. Verhuisschade is daarom onder bepaalde voorwaarden verzekerd op je inboedelverzekering.Kijk altijd de voorwaarden van je eigen polis na om er zeker van te zijn dat je de juiste dekking voor eventuele schade tijdens verhuizen. Onze verzekeringsadviseurs kunnen je hier ook bij helpen én controleren dan gelijk of je verzekeringen nog wel passen bij je nieuwe situatie. 

Check mijn verzekering >

Diefstal van verhuisdozen

Tijdens het in- en uitladen van je verhuisdozen, kan in een onbewaakt moment een verhuisdoos gestolen worden. De schade die je hierdoor hebt, wordt vaak gedekt door je verzekering. Je kunt dit bedrag alleen verhalen op je inboedelverzekering wanneer je aangifte doet bij de politie. Zaken zoals kunst en elektronica, vallen vaak niet onder deze dekking.

Losraken van inboedel tijdens plaatsen in woning

Ga je verhuizen naar een oude binnenstad? Dan zal je je meubels en verhuisdozen waarschijnlijk omhoog moeten hijsen. Terwijl schade door het tillen van spullen vaak niet verzekerd is, is schade door het hijsen van spullen wel verzekerd. Je kunt dus beter je spullen omhoog hijsen, dan door een smal trappenhuis omhoog tillen.

Schade tijdens vervoer

Helaas kan er ook tijdens het vervoeren van je inboedel door middel van een verhuisbus schade ontstaan. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk met als gevolg schade aan je inboedel, dan kun je deze schade claimen bij je verzekeraar. Wie het ongeluk veroorzaakte maakt vaak niet uit. Dit kan verschillen per verzekeraar en staat vermeldt in de voorwaarden.

Overige schade

Ook kun je schade door kapotte hulpmiddelen zoals een kapotte steekwagen of een laadklep, verhalen op je inboedelverzekering. Schade tijdens verhuizen die je zelf veroorzaakt door een doos uit je handen te laten vallen of te struikelen met een dure vaas, kun je niet claimen bij je verzekering.

Schade tijdens verhuizen door het verhuisbedrijf

Verhuizen kost vaak veel tijd. Daarom wordt er vaak een verhuisbedrijf ingehuurd om het zware werk te laten doen. Huur je een erkende verhuizer in, dan weet je zeker dat schade aan je spullen is verzekerd. De verzekeraar keert nooit meer uit dan de dagwaarde als je het claimt via het verhuisbedrijf. Doe je het via je eigen inboedelverzekering? Dan kun je je beroepen op de nieuwwaarderegeling als je verzekeraar hierover beschikt. Het verhuisbedrijf is niet voor alles aansprakelijk.

Wil jij weten of je verzekeringen de juiste dekking hebben voor een verhuizing? Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het controleren van de dekking én kijken meteen of je verzekeringen nog wel passen bij je nieuwe situatie.

Check mijn verzekering >