Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Welke kosten zijn inclusief bij Private Lease?

Bij private Lease betaal je voor het gebruik van een auto in plaats van het bezit. Er wordt dan ook vaak gecommuniceerd dat private Lease all-inclusive is. De kosten voor onderhoud, reparatie en verzekering zitten al in het maandbedrag verwerkt. Het maandbedrag is in verschillende onderdelen op te delen, namelijk:

  1. Variabele kosten
  2. Vaste kosten
  3. Contractuitbreidingen
  4. Overige kosten

Bij een lease contract zijn de vaste kosten, contractuitbreidingen en een deel van de overige kosten inbegrepen bij het maandbedrag. Alleen de variabele kosten zoals de brandstof en wasbeurten betaal je zelf.

Bekijk aanbod

Variabele kosten

Bij een private lease contracten zijn er vaste kosten en variabele kosten. De variabele kosten verschillen per automobilist en zijn vooraf niet goed in te schatten. Het zijn namelijk kosten waarvan onbekend is waar en wanneer ze worden gemaakt. Kosten die hieronder vallen zijn de kosten voor brandstof, wasbeurten, parkeergeld, tol en boetes. Dit is natuurlijk logisch. Wanneer je zelf een auto huurt of koopt zal je deze zaken ook zelf moeten betalen. Leasemaatschappijen kunnen dit niet in het maandbedrag verwerken omdat dit per automobilist verschilt.

Vaste kosten

Naast de variabele kosten zijn er ook vaste kosten die bij het maandbedrag zijn inbegrepen. Denk hierbij aan afschrijving, belastingen, verzekering, onderhoud en reparatie. Het maakt niet uit hoeveel de reparatie kost, je maandbedrag gaat hierdoor niet omhoog.

Keurmerk Private Lease

Wanneer je kiest voor een maatschappij welke is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, dan weet je zeker dat de volgende zaken zijn inbegrepen: kosten rijklaar maken, afschrijving, btw, wegenbelasting, WA/Casco verzekering, onderhoud, reparatie, vervanging van versleten banden, pechhulp en vervangend vervoer.

Contractuitbreidingen

Je kunt je leasecontract uitbreiden met verschillende opties zoals winterbanden. Het verschilt per leasemaatschappij welke opties je kunt toevoegen aan je contract. Het loont dus om vooraf uit te zaken die jij graag bij je auto wilt hebben, al inbegrepen zijn in het contract. Is dit niet het geval, dan zal je maandbedrag omhoog gaan. Tegenwoordig zijn veel opties al bij de auto’s inbegrepen.

Overige kosten

Bij een leasecontract moet je van te voren aangeven hoeveel kilometer je denkt te rijden. Als je minder kilometers rijdt zal je de kosten hiervoor terugkrijgen. Dit staat vaak vermeldt in het contract. Rij je meer kilometers dan het aangegeven aantal? Dan zal je de extra gereden kilometers tegen een meerprijs moeten terugbetalen. Dit verschilt per aanbieder en per contract. Kijk dus voor het afsluiten van het contract of je een juiste schatting kan maken van het aantal kilometers.

Bekijk het private lease aanbod van Consumind

Er zijn verschillende voordelen verbonden een private lease waardoor het aantrekkelijker wordt om een contract af te sluiten in plaats van een eigen auto te kopen. Consumind heeft in samenwerking met Arval een geselecteerd aanbod private lease auto’s. Voor meer informatie bel gerust naar 030-7009 727. Wij helpen je graag verder.

Bekijk aanbod