Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wat is Private Lease?

Wanneer je gebruik maakt van Private Lease, betekent het dat je tegen een vast maandbedrag over een bepaalde periode, in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je deze zelf hebt gekocht. Je kunt Private Lease zien als een vorm van huren. Je hebt de auto tot je beschikking maar bent niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie, de verzekering, wegenbelasting en de afschrijving.

Bekijk aanbod ›

Voordelen van Private Lease

Als je kiest voor een Private Lease auto, ben je van alle gemakken voorzien. Je hoeft zelf bijna niets meer te regelen, alleen een volle tank. Je kunt direct de weg op en gebruik maken van de auto. Met Private Lease via Consumind heb je de volgende voordelen:

 • Inzicht in de kosten die je elke maand betaalt aan Private Lease.
 • Alles inclusief; geen kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting.
 • Geen waarborgsom.
 • Geld terug bij minder gereden kilometers.
 • Gratis pechhulp, breng- en haalservice.
 • Geen grote investering om een eigen auto te bekostigen.
 • Altijd een nieuwe auto rijden.

Hoe werkt Private Lease?

Private Lease gaat gemakkelijk in zijn werk. Je kiest voor een maatschappij die Private Lease aanbiedt, zoekt de auto uit die jij graag wilt leasen en vraagt een offerte aan. Voor dat je de offerte aanvraagt, dien je wel eerst een paar keuzes moeten maken:

 • Soort klasse en auto
 • Looptijd
 • Het aantal kilometers
 • Extra’s bij de auto
 • Inruilen van huidige auto

Soort klasse en auto

Auto’s worden ingedeeld in verschillende klassen, ook bij Private Lease. De klasse waarin de auto valt, wordt bepaald door de grootte, lengte en de prijs van de auto. Wanneer je via Consumind gebruikt maakt van Private Lease kun je kiezen uit auto’s in 4 verschillende klassen:

Klasse A:
Auto’s die in klasse A vallen, zijn de kleinste en goedkoopste auto’s, ook wel de stadsauto’s. Deze compacte auto’s hebben gewoonlijk 4 zitplaatsen, rijden op benzine en zijn vaak niet langer dan 3,5 meter. Ze zijn daarnaast prima geschikt voor kortere afstanden of voor het rijden in stedelijke gebieden. Auto’s die in deze Private Lease klasse vallen zijn bijvoorbeeld: Volkswagen Up, Kia Picanto en Renault Twingo.

Klasse B:
Onder deze klasse vallen auto’s die net iets groter zijn dan de auto’s in de A-klasse, maar nog wel onder de kleinere en goedkopere wagens vallen. Auto’s in de B-klasse worden dan ook wel Hatchback genoemd. Je kunt hiermee langere afstanden rijden en je hebt meer ruimte in de auto dan bij een A-Klasse. In deze klasse vindt je de Volkswagen Polo, Renault Clio en de Opel Corsa.

Klasse C:
De populairste klasse in Private Lease is de C-klasse. Hieronder vallen luxere auto’s zoals de Volkswagen Golf en de Opel Astra. Een zeer geschikte gezinsauto met genoeg ruimte, die ook vaak voor zakelijk leasen wordt gebruikt. Ook vallen de goedkopere stationcars onder deze klasse zoals de Opel Astra ST.

Klasse EV:
De letters van de klasse verraden het al, in deze klasse vindt je de elektrische voertuigen voor de middenklasse. Deze zeer zuinige auto’s zijn geschikt voor het rijden in de stedelijke gebieden en de kortere afstanden. In deze klasse vindt je de Nissan Leaf, Renault ZOE en de Hyundai IONIQ.

Looptijd

Wanneer je gebruik gaat maken van Private Lease, is het belangrijk om te bepalen hoelang jij de auto daadwerkelijk nodig hebt of hoelang je gebruik zou willen maken van de auto. Je kunt bij Private Lease kiezen tussen 3 verschillende looptijden namelijk: 24 maanden, 36 maanden en 48 maanden.

Je sluit het Private Lease contract altijd af met hierop één van de bovenstaande looptijden. Is je looptijd nog niet afgelopen, maar wil je geen gebruik meer maken van de auto? Dan zal je het contract moeten afkopen. Wil je langer van de auto gebruik maken? Dan kun je dit aangeven bij Arval.

Goed om te weten; hoe langer de looptijd is, des te goedkoper wordt het maandbedrag.

Het aantal kilometers

Bij een Private Lease contract dien je ook altijd het aantal kilometers dat aantal kilometers die je verwacht per jaar te gaan rijden. Dit heeft te maken met de wegenbelasting en de verzekering van de auto. Rij je meer kilometers dan opgegeven? Dan zal je voor elke extra gereden kilometer bij moeten betalen.

Het voordeel van Private Lease via Consumind is dat wanneer je minder kilometers rijdt dan opgegeven, Arval je hier een vergoeding voor terug geeft. Zo betaal je dus alleen voor de kilometers die jij ook daadwerkelijk hebt gereden.

Extra’s bij de auto

Als je een auto hebt uitgekozen, wil je dat deze volledig aansluit bij jouw behoefte. Daarom kun je vaak kiezen voor extra’s zoals winterbanden. Let wel op dat je dit doorberekend krijgt in je maandbedrag. Hierdoor kan het maandbedrag duurder uitvallen dan eerst. Maar door het kiezen van extra’s kan je ook korting krijgen op je maandbedrag. Dit kan door het laten plaatsen van bestickering op je auto. Vaak is het zo dat je meer korting krijgt op je Private Lease wanneer de sticker groter wordt.

Inruilen van huidige auto

Bij een Private Lease contract kun je er ook voor kiezen om je huidige auto in te ruilen. Je krijgt dan een bedrag terug van de lease maatschappij. Zij zullen een bod doen voor je huidige auto waarmee je akkoord kunt gaan, ga je er mee akkoord dan krijg je het bedrag op je rekening gestort.

Vervolg na offerte

Zodra jij de keuzes heb gemaakt voor jouw Private Lease auto en deze via Consumind hebt doorgegeven zal Arval contact met je opnemen. Zij zullen je BKR-registratie gaan checken, het contract voor je in orde maken en de auto bij je afleveren. Je kunt direct met je auto de weg op.  Vanaf dat moment start je met de maandelijke betaling voor je leaseauto. Zodra jij iets veranderd wil hebben aan je contract, kun je dit doorgeven aan Arval. Zij zullen dit voor je aanpassen.

Alles inclusief bij Private Lease

Wanneer je gebruik maakt van Private Lease via Consumind, is alles bij je contract inbegrepen. Zo heb je dus geen extra kosten voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie. Dit wordt allemaal voor je geregeld door Arval. Je verzekering wordt afgestemd op het aantal kilometers dat je rijdt, even als het onderhoud en de banden. Mocht er iets mis zijn met je auto dan zal er ook vervangend vervoer voor je geregeld worden. Je hoeft zelf alleen nog maar te tanken.

Wat kost Private Lease?

De kosten voor Private Lease zijn afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Je kunt je Private Lease contract zelf zo duur maken als je wilt. Omdat bij Private Lease alles is inbegrepen heb je dus naast het maandelijkse termijnbedrag, geen extra kosten meer. Je kunt al gebruik maken van Private Lease vanaf €189,- per maand inclusief alle bijkomende zaken.

Private Lease via Consumind

Wil jij gebruik maken van alle voordelen van een Private Lease auto. Een nieuwe autorijden en je geen zorgen hoeven maken over alle bijkomende kosten zoals verzekeringen en wegenbelasting? Bekijk dan hier aanbod van alle Private Lease auto’s via Consumind.