Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verkoop huizen schiet omhoog

Verkoop huizen schiet omhoog24-07-2012 In juni 2012 is de verkoop van huizen gestegen met 70 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt De Telegraaf op basis van door het Kadaster vrijgegeven cijfers. Er werden 16.210 huizen verkocht.

De Telegraaf meldt in het artikel dat een mogelijke oorzaak van de forse stijging te maken heeft met de gevreesde verhoging van de overdrachtbelasting. Deze werd eerder van 6 procent naar 2 procent verlaagd om de vastzittende woningmarkt in beweging te brengen. Recent is bekendgemaakt dat het percentage in afwachting van een permanente wetswijziging (voorlopig) wordt gehandhaafd op 2 procent.

Over de verkoop van huizen heeft het Kadaster meer data verzameld. Zo was er in juni een groei in het aantal verkopen te zien bij alle woningtypen. De verkoop van vrijstaande woningen groeide het hardst en verdubbelde nagenoeg. De groei bij appartementen was een stuk minder, slechts 40 procent. Ook geografisch zijn er opvallende verschillen aanwezig. In Brabant is de grootste toename van verkopen gemeten (ruim 95 procent). In Friesland vond de minste groei plaats (47 procent).

Lees hier het hele artikel in De Telegraaf.

Meer interessante pagina's: Maximale hypotheek berekenen - Alles wat u moet weten over hypotheken - Hypotheek oversluiten via onafhankelijke adviseur


Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Verkoop huizen schiet omhoog van InavanHateren/ Shutterstock.com