Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Variabele hypotheekrente al onder de twee procent

De hypotheekrentes daalden de afgelopen maanden naar historisch lage tarieven: voor een variabele rente of voor vijf jaar vast, betaalt men nu slechts 1,95* procent rente. De huizenkoper die kiest voor iets meer zekerheid, kan voor 2,25* procent zijn rente tien jaar vastzetten en de minimale rente voor twintig jaar vast is 2,7* procent.
 

Stijging in aantal hypotheken met rente voor twintig jaar vast

Met deze rentetarieven is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen hun rente voor twintig jaar vastzetten. Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat bij 40 procent van de afgesloten hypotheken de rente voor twintig jaar is vastgezet. Dat was in 2014 nog 32 procent en in 2011 slechts 12 procent. De Hypotheekshop komt met iets andere cijfers, maar ook hier is een flinke stijging te zien in hypotheken met een twintig-jaar-vast-rente.

De Europese Centrale Bank stimuleert de markt flink, waardoor de rentes zo laag worden. Voor consumenten is dit erg prettig, want hun maandelijkse rentelasten dalen daardoor flink. Zo zijn de netto rentelasten voor een gemiddelde hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie in twee jaar tijd gehalveerd.

* De peildatum van de genoemde tarieven is 8 mei 2015. De actuele hypotheekrentes kunnen hiervan afwijken. 

Bron: Thijs Rösken- Telegraaf.nl- 8 mei 2015

Ga terug naar de hypotheken homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: stijging aantal hypotheken met rente voor twintig jaar van Hin255/Shutterstock.com