Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Toename van Private Lease contracten


Ondanks dat deze vorm van leasen nog maar net geïntroduceerd is onder de Nederlandse huishoudens, groeit deze markt flink. Inmiddels maakt private lease al 10% uit van de leasemarkt. Hiermee wordt de markt langzaam volwassen.

Private Lease vooral populair bij 40+

De leeftijd van private lease rijders ligt behoorlijk verspreid met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar. Toch maken volwassenen tussen de 46 en de 55 jaar het meeste gebruik van private lease. Deze groep vertegenwoordigd 23% van alle private lease contracten. Ook jongere Nederlanders tussen de 26 en de 35 maken vaak gebruik van private lease ruim 21% van de contracten.

Bekijk hier het aanbod

Steeds vaker B-klasse

In de eerste periode van private lease waren vooral de kleine, compacte auto’s met relatief lage maandbedragen populair. Deze auto’s vallen in de A-klasse en je betaalt hier gemiddeld €200,- per maand voor. Toch is er een verschuiving te zien van de kleinere auto’s naar de grotere en de luxere auto’s uit de B- en C-klasse. Hiervoor ben je gemiddeld €400,- per maand kwijt en is aantrekkelijk met een langere looptijd. Volkswagen is het meest gekozen merk voor een leaseauto, gevolgd door Fiat en Peugeot. De Fiat 500 is de meest gekozen leaseauto van 2016.

Langere looptijden en minder kilometrage

In Nederland zijn er in 2017 ruim 64.000 private lease contracten. Bijna 70% hiervan heeft een kilometrage van 15.000 km per jaar en een looptijd van drie jaar of langer. Hiermee is een duidelijke verschuiving te zien naar langere contracten.

Private Lease via Consumind

Wanneer je gebruik maakt van Private Lease via Consumind ben je van alle gemakken voorzien. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting. En je rijdt al een gloednieuwe auto vanaf €198,- per maand! Bekijk hier het volledige aanbod. Prettig geregeld! 

Bekijk hier het aanbod