Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Thema duurzaamheid in hypotheekadvies


Ben je van plan hypotheekadvies in te winnen? Dan komt het onderwerp 'duurzaamheid' bij tenminste vijf banken voortaan ook aan de orde.

ABN Amro, Florius, Rabobank, Triodos en de Volksbank hebben concrete afspraken gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen. Dit is de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Die afspraken betreffen het noemen van mogelijkheden tot verduurzamen van het aankooppand.

Extra lenen voor energiebesparing

Momenteel is het vaak al mogelijk bij de aankoop van een huis extra te lenen voor energiebesparende maatregelen. Daarvan wordt in de praktijk nog weinig gebruik gemaakt. De banken, die in hun advies het onderwerp 'duurzaamheid' aan zullen stippen, geven klanten daarmee informatie over de voordelen van verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan een lagere energierekening, meer wooncomfort en een beter klimaat.

Ook gaan de betreffende banken de financiering van zulke maatregelen makkelijker maken. Ze gaan werken met een energiebespaarbudget, waardoor klanten niet vooraf hoeven te beslissen welke verbeteringen zij precies gaan doorvoeren.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? We helpen je graag. Neem contact met ons op via 030 - 7009 728 of klik op onderstaande knop. 

Doel

Het doel van Nederland is om in 2050 zijn CO2-uitstoot met 90 procent terug te hebben gebracht. Om dat te kunnen halen, moet er nog veel gebeuren. Momenteel nemen woningen nog een kwart van de uitstoot van koolstofdioxide voor hun rekening.