Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Steeds sneller hypotheek afgesloten

Door digitalisering en minder keuze aan hypotheken is het tegenwoordig mogelijk sneller een hypotheek af te sluiten. In plaats van 36 dagen, hoef je nu nog ‘maar’ 27 dagen te wachten tot de hypotheek rond is. Dat blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk.

Dat een hypotheek verkrijgen sneller gaat, heeft te maken met het feit dat de processen om een hypotheek te verkrijgen steeds meer gedigitaliseerd worden. Daarnaast kom je tegenwoordig alleen nog in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek met een annuïtaire of lineaire hypotheek. Er is daardoor minder keuze dan voorheen, wat een snellere afhandeling geeft.

Hypotheekadvies aanvragen

Starters

Vooral voor starters in loondienst is het mogelijk snel een hypotheek te verkrijgen. Zelfstandigen moeten iets langer wachten. Tegenwoordig zijn er meer mensen, bij de bank, die jaarrekeningen kunnen lezen, zodat zelfstandigen ook sneller en beter geholpen kunnen worden. Ook de perspectiefverklaring, geïntroduceerd in 2013, kan zelfstandigen helpen. Hiermee kun je een hypotheek aanvragen zonder dat je een vast contract hebt.

Toekomstperspectief

Met een perspectiefverklaring kun je een hypotheek afsluiten. Wanneer je een flexibel arbeidsovereenkomst hebt, kun je hiermee gemakkelijker de financiering voor een koopwoning rond krijgen. Behalve dat er gekeken wordt naar je arbeidscontract, wordt er ook gelet op je achtergrond (opleiding, werkervaring en je functie) en de arbeidsmarkt. In plaats van baanzekerheid wordt er gekeken naar het toekomstperspectief.

Hypotheekadvies aanvragen