Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Openstaand krediet? Dan betaal je honderden euro’s te veel


Wanneer je een openstaand consumptief krediet hebt, is de kans groot dat je flink te veel betaalt. Consumenten kunnen gemiddeld €700,- per jaar besparen op een persoonlijke lening of doorlopend krediet door alleen al te besparen op de rente. Dit blijkt uit onderzoek naar de actuele tarieven voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten.

Grote rente verschillen

De rente verschillen tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening zijn groot. Afhankelijk van het leenbedrag kan het verschil in rente tussen de type lening oplopen tot wel 4%. Dit zie je terug in de maandlasten van de lening, zeker wanneer het om een groter leenbedrag gaat. De verschillen tussen de goedkoopste en duurste leningen kunnen oplopen tot €803,- per jaar bij een leenbedrag van €25.000,-. Consumenten doen er dan ook goed aan om een openstaand krediet te laten bekijken door een kredietspecialist om een eventuele rentebesparing mogelijk te maken.

Besparen op rente, maar ook op looptijd

Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de uiteindelijke besparing maar ook op kleine leenbedragen kan men besparen. Naast een besparing op de rente, kan er ook bespaart worden op de looptijd. Doordat je minder rente hoeft te betalen, daalt het maandbedrag. Je kunt het maandbedrag dan verhogen en meer gaan aflossen. Hierdoor verkort je de looptijd van je doorlopend krediet en/of persoonlijke lening. Ook het oversluiten van een consumptief krediet naar een andere type lening kan zorgen voor een verlaging van de rente en het verkorten van de looptijd.

In het besparingsoverzicht hierboven hebben wij een besparing van €16.254,81 weten te realiseren voor deze klant. Bij deze besparing hebben wij de rente verlaagd van 13% naar 6,4%. Daarnaast is de looptijd verkort met ruim 72 maanden van 192 maanden naar 120 maanden. De klant betaalt hierdoor minder rente én is eerder schulden vrij.

Heb jij ook een consumptief krediet zoals een doorlopend krediet en/of een persoonlijke lening? Onze kredietspecialisten bekijken graag of zij een besparing voor je kunnen realiseren. Dit kan ook wanneer je een verzendhuiskrediet hebt of bijvoorbeeld een creditcard. Meer informatie over het type leningen waarop je kunt besparen vind je hier.

Bel ons op 030 – 7009 728 of klik op onderstaande knop.