Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Niet meer betalen voor inzien BKR-gegevens

Sta je bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) met een schuld geregistreerd? Dan moet je nu nog kosten betalen om dergelijke gegevens in te kunnen zien. Straks niet meer; vanaf 25 mei aanstaande is je registratie gratis in te zien.

De gegevens van het BKR kunnen worden gecheckt door kredietverstrekkers. Om zo zeker te weten of een consument een nieuwe lening wel kan betalen of geen geschiedenis als wanbetaler heeft.

Geld betalen voor eigen gegevens

Op dit moment betaal je nog veel geld om je eigen gegevens in te kunnen zien. Voor alleen inzage betaal je 4,95 euro, plus de reiskosten van huis naar Tiel en terug. Wanneer je je gegevens wilt inzien ter plaatse, in het BKR-kantoor in Tiel. Wil je de gegevens liever per post? Dan betaal je 14,95 euro (extra) aan verzend- en indentificatiekosten, bij verzending naar eigen adres, of 8,70 euro, wanneer je het pakketje zelf ophaalt bij een postkantoor.In september vorig jaar schreef minister Dijsselbloem van Financiën een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij zijn mening meedeelde, dat het opvragen van de eigen gegevens gratis zou moeten zijn. Inmiddels is dat, voor de individuele consument, bijna zover.

Heb jij een BKR-registratie? 

Wanneer je een BKR-registratie heb, betekend het dat je waarschijnlijk een doorlopend krediet, persoonlijke lening, creditcard of een verzendhuiskrediet ergens hebt afgesloten. Je krijgt al een BKR-registratie wanneer je een telefoonabonnement met telefoon afsluit bij een provider. Je kunt op dit soort kredieten en leningen tot wel 14% rente betalen! Dat is niet niks.

Consumind helpt je graag bij het verlagen van deze rente én kijkt ook gelijk of ze de looptijd van je leningen en kredieten kunnen verlagen. Hierdoor bespaar je soms wel duizenden euro's en ben je maanden eerder van je leningen en kredieten verlost.