Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nationale Hypotheekgarantie nu ook voor zzp'ers

Als zzp’er kreeg je het afgelopen jaar vaak nee te horen wanneer je bij de bank aanklopte voor een hypotheek. Maar, de regels zijn verandert! Sinds 1 december 2016 kun je ook als zzp’er een hypotheek krijgen met NHG. De verandering is met succes, want de eerste zzp’er heeft dit jaar een NHG-hypotheek afgesloten.

Eerder werd het voor flexwerkers al mogelijk om een NHG-hypotheek te krijgen, maar dit is vanaf 1 december 2017 ook mogelijk voor zzp’ers. Banken hanteerden tot voor kort de richtlijnen dat een ondernemer drie boekjaren met positieve cijfers moest overleggen. Waren de boeken niet positief genoeg of negatief, dan werd de ondernemer gekort op de hypotheek of ging de rente flink omhoog.

De oplossing komt als geroepen. Inmiddels loopt het aantal zzp’ers in Nederland op tot meer dan 1 miljoen. Samen met de flexwerkers vormen zij gemiddeld 40% van de beroepsbevolking. Het gaan niet meer om het arbeidscontract, maar de verdiencapaciteit is belangrijker. Ook hoeven zzp’ers geen 3 boekjaren meer te overleggen, hij dient alleen langer dan een jaar actief te zijn als zelfstandige. De NHG-grens ligt voor zzp’ers ook op 290.000 euro.

Werk jij als zzp’er en heb je vragen over je hypotheek of wil je een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt? Meld je dan aan via onderstaande knop! 

bron: Ad, 29 december 2016