Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer hypotheekrente bij bank

Ben je van plan een huis te kopen en wil je daarvoor een hypotheek afsluiten? Dan betaal je bij een bank een hogere hypotheekrente dan de scherpste aanbieding in de markt op het moment dat je je hypotheek afsluit. 

Het verschil in rente tussen een hypotheek bij de bank of de beste aanbieding is 0,67 procent. Wanneer je een hypotheek afsluit via een onafhankelijk adviseur is dit verschil 0,30 procent. Het gemiddelde hypotheekbedrag van de ondervraagden is 237.849 euro. Als je met een dergelijke hypotheek kiest voor een onafhankelijk adviseur, in plaats van de bank, bespaar je over een termijn van 10 jaar circa 8000 euro (gelet op het verschil van 0,37 procent). Daar gaat dan 800 euro vanaf. Dit is het bedrag dat de respondenten gemiddeld minder betaalden aan advies- en bemiddelingskosten bij de bank, in vergelijking met onafhankelijk adviseurs.

Onafhankelijk adviseur in trek

Uit het onderzoek blijkt dat advies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur in trek is. Iets meer dan 62 procent liet zich daardoor adviseren. Gevolgd door ruim 30 procent bij een bank, bijna 3,5 procent door vrienden of familie en 4 procent heeft het zelf uitgezocht. Consumind brengt je graag in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt voor het afsluiten van een hypotheek of voor het verlagen van de rente op je hypotheek. Vraag via onderstaande knop een gesprek aan.