Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Maatregelen tegen verwijderen van kredietregistratie


Het Bureaukredietregistratie (BKR)
is stappen aan het ondernemen tegen bedrijven die claimen dat zij een kredietregistratie bij het BKR kunnen verwijderen tegen een bepaald bedrag. Consumenten betalen onterecht veel geld aan bedrijven die claimen dit te kunnen regelen. Het BKR wil consumenten dan ook beschermen met deze maatregelen
.

Strenger toezicht op kredietverstrekkers

Onlangs werd duidelijk dat kredietverstrekkers juridisch en op andere manieren onder druk worden gezet om terechte kredietregistraties te verwijderen. Ook de consument wordt hier de dupe van. Kredietverstrekkers kunnen hierdoor leningen of kredieten niet meer op betrouwbare informatie verstrekken. De consument kan hierdoor in de toekomst in de problemen komen, doordat zij de leningen en/of kredieten niet meer kunnen terugbetalen. Het BKR gaat dan ook strenger toezien op wijzigingen in de registratie en zal samenwerkingen, met partijen die beweren registraties te kunnen verwijderen, stop zetten. Kredietverstrekkers zullen daarnaast wijzigingen in de registratie schriftelijk moeten toelichten en onderbouwen.

Wat betekent dit voor jou?

Heb jij op dit moment een registratie bij het BKR door bijvoorbeeld een betalingsachterstand? Dan zal dit niet zomaar meer verwijderd kunnen worden. Dit kan alleen nog maar door de stichting zelf gedaan worden of na duidelijke onderbouwing  van de kredietverstrekker. Hierdoor kom je in de toekomst niet voor onverwachte problemen te staan.

Mocht je het niet eens zijn met je registratie in het BKR, dan kun je contact op nemen met je huidige kredietverstrekker. Kom je er niet samen uit, dan adviseren wij je om naar een onafhankelijke geschillencommissie te gaan.

Bespaar op je kredieten en leningen met Consumind Finance

Heb jij op dit moment kredieten en/of leningen bij een kredietverstrekker? Consumind Finance staat voor je klaar om je te helpen met een mogelijke besparing. Mochten we een besparing voor je kunnen realiseren, dan kan dit al snel honderden euro’s per jaar schelen. Meld je aan via onderstaande knop of neem direct contact op met 030 – 7009 728.