Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lening oversluiten of niet?


Heb jij een lening en twijfel je of het gunstig is die over te sluiten? Vanwege de lagere rente die een andere aanbieder biedt of wanneer je alle door jou afgesloten leningen onder een aanbieder wilt hebben.  In dit artikel lees je alle voordelen en nadelen van het oversluiten van een lening.


Wanneer je overstapt naar een aanbieder bij wie je een lening kunt oversluiten tegen een lagere rente, scheelt dat een heleboel in je maandlasten. Als je meerdere leningen bij dezelfde aanbieder samenbrengt, profiteer je ook van een lagere rente. Een lening voor aanschaf van nieuwe meubels moet soms in termijnen terugbetaald worden. Gespreid betalen is steeds populairder in Nederland. Niet tevreden over je huidige geldverstrekker? Check dan de mogelijkheden om over te stappen. Soms kun je bij nieuwe aanbieders meer geld per keer aflossen, waardoor je minder geld aan rente kwijt bent.

Nadelen
Nadelen van het oversluiten van een lening zijn er ook te noemen. Soms is het namelijk niet mogelijk een lening over te sluiten, kan er een boete staan op oversluiten, kan een overstap diverse andere kosten met zich meebrengen of kun je maar een moment per jaar overstappen naar een andere aanbieder. Check vooraf goed wat er voor jouw betreffende lening geldt.

Veel mensen hebben leningen lopen, maar betalen daarbij een hoog rentetarief. Dat tarief kan kosteloos voor je omlaag gebracht worden. Wij kunnen je erbij helpen om het rentebedrag te verlagen, zodat je meer geld overhoudt. Vraag vrijblijvend informatie aan.