Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Is Private Lease voordeliger dan het kopen van een auto?


De laatste tijd krijgen we op de afdeling Private Lease vaak de vraag of een Private Lease auto voordeliger is dan de huidige auto of dat het aanschaffen van een nieuwe auto duurder is. Deze vraag  kunnen we natuurlijk niet zomaar beantwoorden omdat we wel appels met appels moeten vergelijken. Hiervoor moeten we rekening houden met de volgende punten:

  • Maandelijkse kosten
  • Financiering
  • Service en onderhoud
  • Toekomst

Consumind is van mening dat Private Lease in 9 van de 10 gevallen goedkoper is dan je huidige auto of het kopen van een nieuwe of tweedehands auto. Je rijdt namelijk voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto, hier zijn alle kosten bij inbegrepen. Daarnaast wordt het onderhoud, de verzekering, wegenbelasting en reparatie voor je geregeld.  Lees hieronder meer over waarom Private Lease voordeliger is, bereken de maandelijkse kosten van je huidige auto of ga direct naar het aanbod.

Bekijk hier het aanbod

De maandelijkse kosten

Wanneer je een eigen auto in je bezit hebt of van plan bent om deze aan te schaffen is het goed om te kijken naar je maandelijkse kosten. Want naast je verzekering, wegenbelasting en je brandstof kosten, zal je ook rekening moeten houden met de afschrijving en kosten voor je banden, reparatie en onderhoud. Dit zijn kosten die mensen vaak vergeten mee te nemen in de totale maandelijkse kosten, omdat deze vaak op 1 moment worden betaald bij een reparatie of onderhoudsbeurt. Vul hieronder je kenteken en standaard gegevens zoals je kilometerstand in én zie direct hoeveel je kwijt bent voor je huidige auto per maand.

Het voordeel van een Private Lease auto, is dat deze kosten allemaal al meegenomen zijn in het maandbedrag. Zo betaal je per maand een vast bedrag en sta je niet voor onverwachte kosten. Via Consumind kun je vanaf nu daarom de maandelijkse kosten van je huidige auto berekenen om daarna te vergelijken met een Private Lease auto. 

Financiering

Toen je je huidige auto hebt gekocht of wanneer je een nieuwe/tweedehandse auto gaat kopen heb je altijd te maken met het financieren van het aankoopbedrag. Dit kun je doen door middel van je spaargeld of door een lening die je afsluit tegen een hoge rente bij een kredietverstrekker. Bij een tweedehands auto heb je geen zekerheid over de historie en kwaliteit, waardoor je niet zeker weet wat je eigenlijk voor je geld koopt. Wanneer je een lening afsluit moet je er rekening mee houden dat je altijd duurder uit bent door de rente.

Bij een Private Lease auto heb je geen grote investering nodig én heb je de onzekerheden van een tweedehands auto niet. Je rijdt namelijk altijd een nieuwe auto en mocht er iets mis mee zijn, dan lost de leasemaatschappij dit voor je op. Ook heb je geen aanbetaling of waarborgsom nodig. Mocht je je huidige auto willen inruilen, dan is dit ook mogelijk. De dagwaarde van je auto wordt namelijk na de taxatie gewoon op je rekening gestort.

Service en onderhoud

Wanneer je zelf een auto in je bezit hebt, heb je altijd te maken met onderhoud. Denk hierbij aan de banden, de jaarlijkse onderhoudsbeurt, APK of simpelweg wanneer je met pech langs de weg staat. Dit is vaak een hoop geregel en de kans op onverwachte kosten is dan ook een stuk groter. Bij Private Lease is dit allemaal voor je geregeld bij een dealer bij jou in de buurt. Je betaalt hiervoor niets extra’s want dit is al meegenomen in het maandbedrag. Bij het contract zit vaak een pechhulp van de leasemaatschappij en ben je verzekerd in heel Europa. Daarnaast regelen ze ook nog eens vervangend vervoer of kun je gebruik maken van een haal- en brengservice.

Toekomst

Er komt een punt dat de auto een leeftijd heeft bereikt dat je er niet meer verder mee kunt rijden. Wanneer je de auto zelf in je bezit hebt zal je de auto moeten repareren of wanneer dit niet meer mogelijk is, de auto naar de sloop moeten brengen. Deze kosten kunnen flink oplopen. Bij een Private Lease auto heb je deze ongemakken niet. Aan het einde van je contract lever je de auto in en kun je een nieuw contract afsluiten. Je kunt er ook voor kiezen om de auto tegen een gereduceerd bedrag over te nemen. Zo ben je altijd verzekerd van een auto.

Private Lease is in de meeste gevallen voordeliger dan het kopen van een auto

Als we kijken naar de maandelijkse kosten, financiering, service, onderhoud en toekomst kunnen we stellen dat Private Lease in de meeste gevallen een voordeliger is dan het kopen van een auto. Je rijdt altijd een nieuwe auto, alle bijkomende zaken zijn voor je geregeld en je betaalt één vast bedrag per maand. Natuurlijk is het zo dat waar voordelen, ook nadelen zijn. Daarom adviseren wij altijd om goed na te denken voor welke vorm je kiest en eerst te vergelijken voordat je een keuze gaat maken.

Consumind heeft voor hun klanten een speciaal aanbod in combinatie met leasemaatschappij Arval. Arval is in 2017 voor de 12de keer op rij uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland! Dat komt omdat zij de de beste voorwaarden hebben. Daarnaast zijn zij aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Via Arval lease je dus veilig, verantwoord en vertrouwd. Bekijk hier het aanbod Private Lease auto’s bij Consumind.

Bekijk hier het aanbod